This HTML5 document contains 58 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n11https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892880%21RIV12-MSM-22330___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892880%21RIV12-MSM-22330___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Vývoj moderní a perspektivní cukrovarnické technologie směřuje ke komplexnímu zpracování suroviny, tj. v našich podmínkách cukrová řepa, kde výslednými produkty jsou kromě bílého cukru i další energetické a zemědělské produkty, jež umožňují komplexní využití použitých zdrojů a téměř bezodpadové hospodářství. Bílý a surový cukr, melasa, černý sirob, ethanol (tj. bioethanol z cukrovky či cukerných sirobů), methan (bioplyn z odpadních vod či z cukerných surovin), krmivo, hnojivo (např. výpalky), vyslazené cukerné řízky, voda, vápenec, koks apod. dávají dostatečný počet stupňů volnosti k optimální volbě řízení výroby během kalendářního roku z energetického a ekonomického hlediska. Důležitým cílem je i prodloužit výrobu cukru a energetických výrobků na celý rok. Nezbytným parametrem uvažovaným v moderní cukrovarnické výrobě je minimální zátěž životního prostředí, tj. zejména vod a ovzduší. Práce se zabývá hmotovými a energetickými bilancemi v cukrovarech. K vytváření modelů a následným simulacím klasických cukrovarnických technologických schémat rozšířených o produkci biethanolu a bioplynu je využíváno softwarového produktu SugarsTM. Ze simulací jsou získávány jednotlivé hmotné a energetické toky, na jejichž základě je vyhodnocena ekonomika cukrovaru v průběhu celého roku. Modely technologických schémat zahrnují stanice zajišťující jednotkové procesy jak klasické cukrovarnické technologie, tak i moderní, především membránové a chromatografické separační technologie ve snaze nahradit klasické energeticky a environmentálně náročné epurační postupy a plné využití vedlejších produktů. The development of modern technology and advanced sugar tends to complex processing of raw material, ie, in our conditions, sugar beet, where the resulting products are in addition to white sugar and other energy and agricultural products that enable the comprehensive use of resources used and almost non-waste management. White and raw sugar, molasses, black syrup, ethanol (ie ethanol from sugar beet or sugar syrup), methane (biogas from waste water from sugar or raw materials), feed, fertilizer (eg grains), sugar beet sugar beet pulp, water, limestone , coke, etc. give a sufficient number of degrees of freedom for choosing the optimal control of production during the calendar year in energy and economic terms. An important aim is to extend the production of sugar and energy products for the entire year. An essential parameter in the considered modern sugar production is minimal environmental burden, ie, in particular water and air. This work deals with its volume and energy balances in sugar. The modeling and subsequent simulation of classical sugar advanced technological schemes for production of biogas and biethanolu software product is used SugarsTM. The simulations are obtained each material and energy flows on the basis of the sugar economy is evaluated throughout the year. Models of technological schemes include stations for unit processes as conventional sugar technology, and modern, especially membrane and chromatographic separation technologies in an effort to replace conventional energy-intensive and environmentally epurační procedures and full utilization of by-products. Vývoj moderní a perspektivní cukrovarnické technologie směřuje ke komplexnímu zpracování suroviny, tj. v našich podmínkách cukrová řepa, kde výslednými produkty jsou kromě bílého cukru i další energetické a zemědělské produkty, jež umožňují komplexní využití použitých zdrojů a téměř bezodpadové hospodářství. Bílý a surový cukr, melasa, černý sirob, ethanol (tj. bioethanol z cukrovky či cukerných sirobů), methan (bioplyn z odpadních vod či z cukerných surovin), krmivo, hnojivo (např. výpalky), vyslazené cukerné řízky, voda, vápenec, koks apod. dávají dostatečný počet stupňů volnosti k optimální volbě řízení výroby během kalendářního roku z energetického a ekonomického hlediska. Důležitým cílem je i prodloužit výrobu cukru a energetických výrobků na celý rok. Nezbytným parametrem uvažovaným v moderní cukrovarnické výrobě je minimální zátěž životního prostředí, tj. zejména vod a ovzduší. Práce se zabývá hmotovými a energetickými bilancemi v cukrovarech. K vytváření modelů a následným simulacím klasických cukrovarnických technologických schémat rozšířených o produkci biethanolu a bioplynu je využíváno softwarového produktu SugarsTM. Ze simulací jsou získávány jednotlivé hmotné a energetické toky, na jejichž základě je vyhodnocena ekonomika cukrovaru v průběhu celého roku. Modely technologických schémat zahrnují stanice zajišťující jednotkové procesy jak klasické cukrovarnické technologie, tak i moderní, především membránové a chromatografické separační technologie ve snaze nahradit klasické energeticky a environmentálně náročné epurační postupy a plné využití vedlejších produktů.
dcterms:title
Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM Simulation of the process of production of sugar, bioethanol and biogas in the modern sugar refinery using the SugarsTM
skos:prefLabel
Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM Simulation of the process of production of sugar, bioethanol and biogas in the modern sugar refinery using the SugarsTM Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM
skos:notation
RIV/60461373:22330/11:43892880!RIV12-MSM-22330___
n8:predkladatel
n19:orjk%3A22330
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n10:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n4:5200458 n4:3496910 Hassan, Nazih n4:7774710 n4:1290916 n4:1780328 n4:3321509
n3:druhVysledku
n15:D
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
229340
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/11:43892880
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
simulation; biogas; bioethanol; sugar technology; SugarsTM; sugar
n3:klicoveSlovo
n14:sugar n14:biogas n14:bioethanol n14:SugarsTM n14:sugar%20technology n14:simulation
n3:kontrolniKodProRIV
[6336030AAC88]
n3:mistoKonaniAkce
Srní
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
7
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2011
n3:tvurceVysledku
Hassan, Nazih Pour, Vladimír Henke, Svatopluk Bubník, Zdeněk Hinková, Andrea Kadlec, Pavel Židová, Petra
n3:typAkce
n22:CST
n3:zahajeniAkce
2011-10-24+02:00
n3:zamer
n16:MSM6046137305
s:numberOfPages
1
n20:hasPublisher
Česká společnost chemického inženýrství
n11:isbn
978-80-905035-0-2
n6:organizacniJednotka
22330