This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892876%21RIV12-MSM-22330___/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892876%21RIV12-MSM-22330___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Čistá sacharosa je velmi málo hygroskopická, technicky vyrobený cukr je však vlivem necukrů na vlhkost velmi citlivý. Mezi hlavní faktory ovlivňující vlhnutí patří teplota a relativní vlhkost vzduchu v sile, původní teplota a vlhkost cukru, velikost zrn krystalů, popel, redukující látky, povrchově aktivní látky, mechanické nečistoty či mikrobiální znečištění (Číž, 1964). Obsah vody v krystalovém cukru (vlhkost) je možné rozdělit do tří forem: (i) vlhkost v povrchové vrstvě krystalu ve formě původního matečného sirobu (snadno odstranitelná sušením, tzv. volná vlhkost), dále pak (ii) vlhkost pocházející z vrtsvy matečného sirobu uzavřená vrstvou amorfní sacharozy (odstranitelnou jen dlouhodobým sušením, tzv. vázaná vlhkost) a také (iii) vlhkost způsobená vodou v krystalové mřížce sacharozy (vnitřní vlhkost). Z hlediska skladování je důležitá tzv. mezní vlhkost, která představuje relativní vlhkost vzduchu, pro kterou je při následném odsušení ještě zachována sypkost měřeného vzorku cukru (Kavan, 1997). Na základě znalosti sorpční izotermy krystalového cukru se navrhuje číselné posuzování skladovatelnosti, jinými slovy takovou oblast relativních vlhkostí vzduchu (menších než mezní), kde velká změna v relativní vlhkosti vzduchu změní vlhkost cukru jen nepatrně. Tato práce se snaží pro data sorčpních izoterem při šesti různých teplotách nalézt vhodné závislosti. Většinu známých závislostí nalezených v literatatuře je s výhodou možné linearizovat a k informaci o vhodnosti použití dané závislosti využít koeficient determinace. Čistá sacharosa je velmi málo hygroskopická, technicky vyrobený cukr je však vlivem necukrů na vlhkost velmi citlivý. Mezi hlavní faktory ovlivňující vlhnutí patří teplota a relativní vlhkost vzduchu v sile, původní teplota a vlhkost cukru, velikost zrn krystalů, popel, redukující látky, povrchově aktivní látky, mechanické nečistoty či mikrobiální znečištění (Číž, 1964). Obsah vody v krystalovém cukru (vlhkost) je možné rozdělit do tří forem: (i) vlhkost v povrchové vrstvě krystalu ve formě původního matečného sirobu (snadno odstranitelná sušením, tzv. volná vlhkost), dále pak (ii) vlhkost pocházející z vrtsvy matečného sirobu uzavřená vrstvou amorfní sacharozy (odstranitelnou jen dlouhodobým sušením, tzv. vázaná vlhkost) a také (iii) vlhkost způsobená vodou v krystalové mřížce sacharozy (vnitřní vlhkost). Z hlediska skladování je důležitá tzv. mezní vlhkost, která představuje relativní vlhkost vzduchu, pro kterou je při následném odsušení ještě zachována sypkost měřeného vzorku cukru (Kavan, 1997). Na základě znalosti sorpční izotermy krystalového cukru se navrhuje číselné posuzování skladovatelnosti, jinými slovy takovou oblast relativních vlhkostí vzduchu (menších než mezní), kde velká změna v relativní vlhkosti vzduchu změní vlhkost cukru jen nepatrně. Tato práce se snaží pro data sorčpních izoterem při šesti různých teplotách nalézt vhodné závislosti. Většinu známých závislostí nalezených v literatatuře je s výhodou možné linearizovat a k informaci o vhodnosti použití dané závislosti využít koeficient determinace. Pure sucrose is very low hygroscopic, technically made ??sugar is due to non-sugars very sensitive to moisture. The main factors affecting the wetting are temperature and relative humidity in the silo, the initial temperature and humidity of sugar, grain size of crystals, ash, reducing agents, surfactants, impurities and microbial contamination (Ciz, 1964). The water content in the crystal sugar (humidity) can be divided into three forms: (i) moisture in the surface layer of the crystal in the form of the original parent syrup (easily removable by drying, the free moisture), then (ii) moisture from syrup parent layers will closed with a layer of amorphous sucrose (removable only long-term drying the bound moisture), and (iii) caused by water moisture in the crystal lattice of sucrose (internal moisture). In terms of storage is important to limit the humidity, which represents the relative humidity, for which the subsequent odsušení still maintained the sample Strew sugar (Kavan, 1997). Based on knowledge of the sorption isotherms of granulated sugar is proposed numerical assessment of shelf life, in other words, a region of relative humidity (less than the limit), where a large change in relative humidity, moisture turns the sugar slightly. This paper seeks for data sorčpních isotherms at six different temperatures to find appropriate addiction. Most of the known dependence found in literatatuře is advantageously possible to linearize and information about the suitability of the use dependence coefficient of determination.
dcterms:title
Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru Compilation and data evaluation for sorption isotherms of granulated sugar Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru
skos:prefLabel
Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru Compilation and data evaluation for sorption isotherms of granulated sugar Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru
skos:notation
RIV/60461373:22330/11:43892876!RIV12-MSM-22330___
n8:predkladatel
n14:orjk%3A22330
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n15:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n7:3321509 n7:7774710 n7:1290916
n3:druhVysledku
n4:D
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
207759
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/11:43892876
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
sugar; crzstal; granulated; isotherm; sorption
n3:klicoveSlovo
n10:crzstal n10:granulated n10:sugar n10:isotherm n10:sorption
n3:kontrolniKodProRIV
[3532434903DE]
n3:mistoKonaniAkce
Srní
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2011
n3:tvurceVysledku
Henke, Svatopluk Kadlec, Pavel Bubník, Zdeněk
n3:typAkce
n12:CST
n3:zahajeniAkce
2011-10-24+02:00
n3:zamer
n22:MSM6046137305
s:numberOfPages
18
n21:hasPublisher
Česká společnost chemického inženýrství
n20:isbn
978-80-905035-0-2
n17:organizacniJednotka
22330