This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892869%21RIV12-MSM-22330___/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892869%21RIV12-MSM-22330___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Whey is a byproduct formed during cheese production. It contains a large amount of organic matter sucha a protein and lactose and then a wide number of undesirable mineral salts. Even though whey is still considered a waste product, apply today as a functional food as in food and healthcare. The exact composition of whey is influenced by many factors such as season, type of cheese produced and animal origin of milk used. Generally, two types of known whey, sweet and sour. Sweet whey results from cheese production, which is used for the precipitation of protein enzyme rennet. Acid whey is generated by productions, where the milk is withheld after acidification. Membrane separation processes together with the chromatographic separations are now often used by technology serving to process whey and achieve its desirable properties in health, nutritional, sensory or technological. The combination of nanofiltration and ultrafiltration is possible to obtain a protein concentrate and lactose while desalinated. Syrovátka je vedlejší produkt vznikající během výroby sýrů. Obsahuje velké množství organických látek především proteinů a laktosy a dále pak široké množství nežádoucích minerální solí. I přesto, že je syrovátka stále ještě považována za odpadní produkt, uplatňuje se dnes jako funkční potravina jak v potravinářství, tak ve zdravotnictví. Přesné složení syrovátky je ovlivněno mnoha faktory, jakými jsou např. roční období, druh vyráběného sýra a živočišný původ použitého mléka. Obecně jsou známy dva druhy syrovátky, sladká a kyselá. Sladká syrovátka vzniká při výrobě sýrů, kdy je ke srážení bílkovin používáno enzymové syřidlo. Kyselá syrovátka vzniká při výrobách, kde je mléko sráženo po okyselení. Syrovátka je vedlejší produkt vznikající během výroby sýrů. Obsahuje velké množství organických látek především proteinů a laktosy a dále pak široké množství nežádoucích minerální solí. I přesto, že je syrovátka stále ještě považována za odpadní produkt, uplatňuje se dnes jako funkční potravina jak v potravinářství, tak ve zdravotnictví. Přesné složení syrovátky je ovlivněno mnoha faktory, jakými jsou např. roční období, druh vyráběného sýra a živočišný původ použitého mléka. Obecně jsou známy dva druhy syrovátky, sladká a kyselá. Sladká syrovátka vzniká při výrobě sýrů, kdy je ke srážení bílkovin používáno enzymové syřidlo. Kyselá syrovátka vzniká při výrobách, kde je mléko sráženo po okyselení.
dcterms:title
Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech The influence of filtrations conditions during nanofiltration of whey by spiral wound modules Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech
skos:prefLabel
Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech The influence of filtrations conditions during nanofiltration of whey by spiral wound modules Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech
skos:notation
RIV/60461373:22330/11:43892869!RIV12-MSM-22330___
n12:predkladatel
n22:orjk%3A22330
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n6:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n11:3496910 n11:7774710 n11:5200458 n11:9435913 n11:1780328
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
229832
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/11:43892869
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
ions; lactose; ultrafiltration; nanofiltration; whey
n3:klicoveSlovo
n4:whey n4:ions n4:nanofiltration n4:ultrafiltration n4:lactose
n3:kontrolniKodProRIV
[526F092D5AE4]
n3:mistoKonaniAkce
Srní
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2011
n3:tvurceVysledku
Bubník, Zdeněk Šálová, Alena Židová, Petra Pour, Vladimír Hinková, Andrea
n3:typAkce
n9:CST
n3:zahajeniAkce
2011-10-24+02:00
n3:zamer
n19:MSM6046137305
s:numberOfPages
8
n10:hasPublisher
Česká společnost chemického inženýrství
n15:isbn
978-80-905035-0-2
n20:organizacniJednotka
22330