This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892834%21RIV12-MPO-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892834%21RIV12-MPO-22330___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Pro přípravu galaktooligosacharidů, byly použity tři různé substráty: laktosa v pufru, obnovená syrovátka, s pH = 6,75 (pro kvasinkový enzym) a pH = 5 (pro plísňové enzymy), a UF permeát, koncentrace substrátů byla zvolena 200 g.L-1 laktosy. K experimentům ve vsádkových reaktorech, byly použity 3 různé komerční enzymy (kvasinkový: Maxilact LX 5000, plísňové: Validase a Tolerase) o 3 různých koncentracích. Koncentrace použité pro Maxilact LX 5000 byly: 1,5; 3 a 6 U.mL-1, pro Validase a Tolerase byly zvoleny následující: 0,5; 1,5 a 6 U.mL-1. Ze získaných dat vyplývá, že jako nejvhodnější pro syntézu galaktooligosacharidů se jeví enzym z plísňového zdroje. Pro hydrolýzu laktosy je vhodné použít enzym Maxilact LX 5000 o koncentraci 6 U.mL-1. Pro přípravu galaktooligosacharidů, byly použity tři různé substráty: laktosa v pufru, obnovená syrovátka, s pH = 6,75 (pro kvasinkový enzym) a pH = 5 (pro plísňové enzymy), a UF permeát, koncentrace substrátů byla zvolena 200 g.L-1 laktosy. K experimentům ve vsádkových reaktorech, byly použity 3 různé komerční enzymy (kvasinkový: Maxilact LX 5000, plísňové: Validase a Tolerase) o 3 různých koncentracích. Koncentrace použité pro Maxilact LX 5000 byly: 1,5; 3 a 6 U.mL-1, pro Validase a Tolerase byly zvoleny následující: 0,5; 1,5 a 6 U.mL-1. Ze získaných dat vyplývá, že jako nejvhodnější pro syntézu galaktooligosacharidů se jeví enzym z plísňového zdroje. Pro hydrolýzu laktosy je vhodné použít enzym Maxilact LX 5000 o koncentraci 6 U.mL-1. Lactose in buffer, recombined whey and UF permeate with 200 g/L of lactose were used as substrate for galactooligosaccharide (GOS) preparation. Enzymes Maxilact LX 5000, Validase and Tolerase (concentrations from 0,5 to 6 U/mL were used in batch reactor. Validase and Tolerase produced more GOS, Maxilact LX 5000 was more suitable for lactose hydrolysis.
dcterms:title
Vliv zdroje a koncentrace enzymu na syntézu galaktooligosacharidů a hydrolýzu laktosy. Source and concentration influence of enzyme on galactooligosaccharides synthesis and lactose hydrolysis. Vliv zdroje a koncentrace enzymu na syntézu galaktooligosacharidů a hydrolýzu laktosy.
skos:prefLabel
Vliv zdroje a koncentrace enzymu na syntézu galaktooligosacharidů a hydrolýzu laktosy. Source and concentration influence of enzyme on galactooligosaccharides synthesis and lactose hydrolysis. Vliv zdroje a koncentrace enzymu na syntézu galaktooligosacharidů a hydrolýzu laktosy.
skos:notation
RIV/60461373:22330/11:43892834!RIV12-MPO-22330___
n10:predkladatel
n11:orjk%3A22330
n3:aktivita
n14:S n14:P
n3:aktivity
P(FR-TI1/470), S
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n7:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n4:2542781 n4:7210515 n4:1072862
n3:druhVysledku
n12:J
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
239299
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/11:43892834
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
galactooligosaccharides; lactose; b-galactosidase
n3:klicoveSlovo
n15:b-galactosidase n15:galactooligosaccharides n15:lactose
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[E6E9B482D3F7]
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n9:FR-TI1%2F470
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2011
n3:svazekPeriodika
XLI
n3:tvurceVysledku
Pocedičová, Klára Mátlová, Veronika Čurda, Ladislav
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
4
n18:organizacniJednotka
22330