This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892809%21RIV12-MPO-22330___/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892809%21RIV12-MPO-22330___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci. Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci. Anitoxidant effect of selected spice extracts were tested to improve the colour and lipid stability of meat products (dried sausages, cooked hams, paprika salami, minced meat, and meat on the bone). The most effective antioxidant showed to be the rosemary extract, especially, its light fraction. Its application inhibits lipid oxidation, however, its effect depends on the applied concentration.
dcterms:title
Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků Rosemary extract and its influence on the properties of meat products.
skos:prefLabel
Rosemary extract and its influence on the properties of meat products. Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků
skos:notation
RIV/60461373:22330/11:43892809!RIV12-MPO-22330___
n14:predkladatel
n15:orjk%3A22330
n5:aktivita
n12:Z n12:P
n5:aktivity
P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
n5:cisloPeriodika
7
n5:dodaniDat
n6:2012
n5:domaciTvurceVysledku
n13:1621297 n13:6230997 n13:6380956
n5:druhVysledku
n20:J
n5:duvernostUdaju
n8:S
n5:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
227747
n5:idVysledku
RIV/60461373:22330/11:43892809
n5:jazykVysledku
n18:cze
n5:klicovaSlova
colour; antioxidant; rosemary; Meat
n5:klicoveSlovo
n11:antioxidant n11:Meat n11:rosemary n11:colour
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[B931A85D5CF0]
n5:nazevZdroje
Maso
n5:obor
n16:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n5:pocetTvurcuVysledku
3
n5:projekt
n7:FT-TA3%2F059
n5:rokUplatneniVysledku
n6:2011
n5:svazekPeriodika
21
n5:tvurceVysledku
Rohlík, Bo-Anne Pánek, Jan Pipek, Petr
n5:zamer
n19:MSM6046137305
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
2
n17:organizacniJednotka
22330