This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n3http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024439%21RIV11-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024439%21RIV11-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Příspěvek popisuje nové postupy ve výrobě vybraných druhů potravin a další perspektivní procesy, jež se zkoušejí pro nové uplatnění v potravinářském průmyslu. K významným moderním postupům patří zejména membránové separační techniky ? např. ultrafiltrace, elektrodialýza a v poslední době stále více studovaná nanofiltrace, dále např. procesy s vysokým tlakem, ultrazvuk, mikrovlnné aplikace a pod. Jsou naznačeny hlavní principy změn ve zpracování potravinářských surovin s ohledem na minimální zásahy do suroviny, výroba bezpečných potravin, omezení negativních vlivů na životní prostředí ? např. recyklace odpadních vod, energetické využití odpadů a pod. K moderním trendům ve výrobě potravin patří i vyšší využití odpadů ? např. kontinuální chromatografická separace při izolaci cenných látek z odpadních vod, nepotravinářské zpracování odpadů pro zemědělské i chemické aplikace atd. Příspěvek se zabývá jednak vybranými jednotlivými a dílčími operacemi, a jednak i celými výrobními celky. Pozornost je věnována The work deals with new methods of selected food production and other modern processes used in food industry - especially membrane techniques like ultra- and nanofiltration or electrodialysis. But another processes have found its place in food pruduction like high pressure applications, ultrasound and microwave applications. New methods effort to be noninvasive as much as possible, negotiate influences to enviroment and effort to minimize the waste products. Based on example of model of technological process the simulation of selected food product is shown. Příspěvek popisuje nové postupy ve výrobě vybraných druhů potravin a další perspektivní procesy, jež se zkoušejí pro nové uplatnění v potravinářském průmyslu. K významným moderním postupům patří zejména membránové separační techniky ? např. ultrafiltrace, elektrodialýza a v poslední době stále více studovaná nanofiltrace, dále např. procesy s vysokým tlakem, ultrazvuk, mikrovlnné aplikace a pod. Jsou naznačeny hlavní principy změn ve zpracování potravinářských surovin s ohledem na minimální zásahy do suroviny, výroba bezpečných potravin, omezení negativních vlivů na životní prostředí ? např. recyklace odpadních vod, energetické využití odpadů a pod. K moderním trendům ve výrobě potravin patří i vyšší využití odpadů ? např. kontinuální chromatografická separace při izolaci cenných látek z odpadních vod, nepotravinářské zpracování odpadů pro zemědělské i chemické aplikace atd. Příspěvek se zabývá jednak vybranými jednotlivými a dílčími operacemi, a jednak i celými výrobními celky. Pozornost je věnována
dcterms:title
Trends in food pruduction Trendy ve výrobě potravin Trendy ve výrobě potravin
skos:prefLabel
Trends in food pruduction Trendy ve výrobě potravin Trendy ve výrobě potravin
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00024439!RIV11-MSM-22330___
n4:aktivita
n5:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n7:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n15:7774710
n4:druhVysledku
n14:D
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
293535
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00024439
n4:jazykVysledku
n11:cze
n4:klicovaSlova
food; food pruduction; ultrafiltration; electrodialysis; nanofiltration, high pressure; ultrasound; microwave; image analysis; continuous chromatography; waste processing
n4:klicoveSlovo
n8:nanofiltration n8:electrodialysis n8:food n8:food%20pruduction n8:image%20analysis n8:high%20pressure n8:microwave n8:ultrafiltration n8:ultrasound n8:waste%20processing n8:continuous%20chromatography
n4:kontrolniKodProRIV
[3490D32033F1]
n4:mistoKonaniAkce
Nitra
n4:mistoVydani
Bratislava
n4:nazevZdroje
VIII. zjazd Slovenskej spoločnosti pro polnohospodárske, lesnické, potravinárske a veterinárske vedy při SAV: Nové trendy v potravinárstve
n4:obor
n21:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2010
n4:tvurceVysledku
Bubník, Zdeněk
n4:typAkce
n13:WRD
n4:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n4:zamer
n16:MSM6046137305
s:numberOfPages
6
n9:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n20:isbn
978-80-227-3398-4
n3:organizacniJednotka
22330