This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024399%21RIV11-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024399%21RIV11-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo sledovat vliv přídavku karagenanu na senzorické vnímání jahodového aroma a dalších vybraných parametrů v modelových vzorcích pudinku. Modelový systém obsahoval modifikovaný tapiokový škrob, mléko, karagenan a sacharosu. Pro porovnávání vzorků byla vybraná metoda senzorického profilu. Na studii se podílely dva panely. Členové prvního panelu byli student a zaměstnanci univerzity se zkušenostní ze senzorické analýzy. Členové druhého panelu byli student. Obsah karagenanu ovlivnil některé senzorické vlastnosti vzorků, např. příjemnost a hustotu vzorku. The aim of the study was to evaluate the influence of addition of carrageen on sensory perception of strawberry aroma flavour and other sensory characteristics in custards. Custard model system was composed of modified tapioca starch, milk, carrageen and sucrose. Sensory Profile method was used to describe key attributes.. The study was carried out by two panels and according ISO Standards. The members of the first panel (P1) were recruited from the graduated students and staffs, which were experienced in sensory evaluation. The second panel P2 was formed by students in the first year study without sensory experience. The samples of custards with and without carrageen were statistically different in density and pleasantness of strawberry taste. Cílem práce bylo sledovat vliv přídavku karagenanu na senzorické vnímání jahodového aroma a dalších vybraných parametrů v modelových vzorcích pudinku. Modelový systém obsahoval modifikovaný tapiokový škrob, mléko, karagenan a sacharosu. Pro porovnávání vzorků byla vybraná metoda senzorického profilu. Na studii se podílely dva panely. Členové prvního panelu byli student a zaměstnanci univerzity se zkušenostní ze senzorické analýzy. Členové druhého panelu byli student. Obsah karagenanu ovlivnil některé senzorické vlastnosti vzorků, např. příjemnost a hustotu vzorku.
dcterms:title
Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu. Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu. Influence of carageen on the perception of intensity of strawberry aroma in model samples
skos:prefLabel
Influence of carageen on the perception of intensity of strawberry aroma in model samples Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu. Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu.
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00024399!RIV11-MSM-22330___
n3:aktivita
n10:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n12:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n5:1256017 n5:3338657 n5:8649405
n3:druhVysledku
n4:D
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
296086
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00024399
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
strawberry aroma; carrageen
n3:klicoveSlovo
n6:carrageen n6:strawberry%20aroma
n3:kontrolniKodProRIV
[EF1F6626314C]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2010
n3:tvurceVysledku
Leitnerová, Dobromila Panovská, Zdenka Váchová, Alena
n3:typAkce
n11:CST
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n3:zamer
n21:MSM6046137305
s:numberOfPages
7
n19:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n16:isbn
978-80-7375-384-9
n17:organizacniJednotka
22330