This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024387%21RIV11-MSM-22330___/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024387%21RIV11-MSM-22330___
rdf:type
n18:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Fractionation of whey proteins was carried out by combunation of two selective separation methods - enzyme hydrolysis by pepsine and by coagulation by chitosan ron ultrafiltration retentate. β-Lactoglobulin obtained by enyme treatment had purity 58,6% and yield 97,6 %. Purity was enhanced by chitosan treatment to 86 % with yield 49 %. Caseinomactropeptide can be also isolated by this procedure afte optimisation of chitosan precipitation. Frakcionace bílkovin syrovátky byla provedena na základě kombinace dvou metod selektivní separace - enzymové hydrolýzy pepsinem a srážení s chitosanem. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky. Hydrolýza probíhala v míchaném reaktoru po dobu 120 minut při 40 °C a koncentraci pepsinu 0,01 g/100 ml substrátu. Byla získána frakce β-laktoglobulinu (β-Lg) o čistotě 58,6 % a výtěžnosti 97,6 %. Po inaktivaci byl hydrolyzát dále využit pro srážecí reakci s chitosanem. Roztok chitosanu o koncentraci 2 mg/ml byl přidán k hydrolyzátu v poměru 1:1 a pH směsi bylo upraveno na požadovanou hodnotu (rozmezí 5-7). Reakce probíhala po dobu 120 minut při definované teplotě (rozmezí 30-50 °C). Vzniklá sraženina byla odstředěna. Peleta byla promyta 0,1 mol/l roztokem octanu sodného o pH 10 a znovu odstředěna. Supernatant, obsahující frakci β-Lg, byl analyzován metodou RP-HPLC. Bylo zjištěno, že pH i teplota mají výrazný vliv na sílu elektrostati Frakcionace bílkovin syrovátky byla provedena na základě kombinace dvou metod selektivní separace - enzymové hydrolýzy pepsinem a srážení s chitosanem. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky. Hydrolýza probíhala v míchaném reaktoru po dobu 120 minut při 40 °C a koncentraci pepsinu 0,01 g/100 ml substrátu. Byla získána frakce β-laktoglobulinu (β-Lg) o čistotě 58,6 % a výtěžnosti 97,6 %. Po inaktivaci byl hydrolyzát dále využit pro srážecí reakci s chitosanem. Roztok chitosanu o koncentraci 2 mg/ml byl přidán k hydrolyzátu v poměru 1:1 a pH směsi bylo upraveno na požadovanou hodnotu (rozmezí 5-7). Reakce probíhala po dobu 120 minut při definované teplotě (rozmezí 30-50 °C). Vzniklá sraženina byla odstředěna. Peleta byla promyta 0,1 mol/l roztokem octanu sodného o pH 10 a znovu odstředěna. Supernatant, obsahující frakci β-Lg, byl analyzován metodou RP-HPLC. Bylo zjištěno, že pH i teplota mají výrazný vliv na sílu elektrostati
dcterms:title
Fractionation of whey proteins by preecipitation and enzymic technique. Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu. Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu.
skos:prefLabel
Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu. Fractionation of whey proteins by preecipitation and enzymic technique. Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu.
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00024387!RIV11-MSM-22330___
n4:aktivita
n9:S n9:Z
n4:aktivity
S, Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n13:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n7:7210515 n7:1732897 n7:2093022
n4:druhVysledku
n8:D
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
259720
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00024387
n4:jazykVysledku
n17:cze
n4:klicovaSlova
β-lactoglobulin; chitosan; pepsin; hydrolysis; caseinomacropeptide
n4:klicoveSlovo
n10:hydrolysis n10:%CE%B2-lactoglobulin n10:pepsin n10:chitosan n10:caseinomacropeptide
n4:kontrolniKodProRIV
[0A52E5AB6669]
n4:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n4:obor
n19:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2010
n4:tvurceVysledku
Diblíková, Lenka Mihulová, Miroslava Sedlařík, Martin Čurda, Ladislav
n4:typAkce
n12:CST
n4:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n4:zamer
n15:MSM6046137305
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
VÚPP
n11:organizacniJednotka
22330