This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024331%21RIV11-MSM-22330___/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024331%21RIV11-MSM-22330___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Výskyt mykotoxinů v lidské potravě reprezentuje celosvětově závažný zdravotní problém. Z tohoto důvodu musí především potraviny určené pro dětskou a kojeneckou výživu splňovat kriteria bezpečných a kvalitních potravinářských produktů, které přispívají ke zdravému vývoji dětského organismu. Z hlediska mykotoxikologické kvality výrobků je při výrobě dětské a kojenecké výživy nutno věnovat patřičnou pozornost výběru surovin, postupům technologického zpracování a podmínkám zacházení s hotovými výrobky. Pro dětskou výživu jsou již některé mykotoxiny legislativně ošetřeny a současné maximální limity jsou uvedeny v Nařízení komise (ES) č. 1881/2006 a 1126/2007. Mezi regulované mykotoxiny patří aflatoxiny, ochratoxin A, fumonisiny, deoxynivalenol, zearalenon a patulin. V oblasti analytických metod, umožňující stanovení celého spektra mykotoxinů v různých surovinách i typech potravinářských produktů, je dnes velkým trendem stanovení co nejvíce těchto látek v průběhu pouze jedné analýzy bez náročné přípravy vzo Baby Food as well as other cereal and/or fruit foodstuff can be easily contaminated with various kinds of mycotoxins. Infants and children are considered to be more susceptible to different toxins intake than adults, especially because of their low weight, higher metabolic rate and low ability to detoxify hazardous xenobiotics that they consume. The inevitable exposure to mycotoxins and their harmful impact on consumers lead to necessity to establish their health assessment. Unfortunately, there are not sufficient analytical methods and data available for baby food until today. The relatively strict maximum hygienic limits for some of mycotoxins in baby and infant food are already specified by European Commission (EC No. 1881/2006). Latest trends in mycotoxin analysis tend to develop and implement very sensitive analytical procedures that can be used for multi-residual determination in single short run without any time consuming sample pre-treatment and their further usage for monitoring of food conta Výskyt mykotoxinů v lidské potravě reprezentuje celosvětově závažný zdravotní problém. Z tohoto důvodu musí především potraviny určené pro dětskou a kojeneckou výživu splňovat kriteria bezpečných a kvalitních potravinářských produktů, které přispívají ke zdravému vývoji dětského organismu. Z hlediska mykotoxikologické kvality výrobků je při výrobě dětské a kojenecké výživy nutno věnovat patřičnou pozornost výběru surovin, postupům technologického zpracování a podmínkám zacházení s hotovými výrobky. Pro dětskou výživu jsou již některé mykotoxiny legislativně ošetřeny a současné maximální limity jsou uvedeny v Nařízení komise (ES) č. 1881/2006 a 1126/2007. Mezi regulované mykotoxiny patří aflatoxiny, ochratoxin A, fumonisiny, deoxynivalenol, zearalenon a patulin. V oblasti analytických metod, umožňující stanovení celého spektra mykotoxinů v různých surovinách i typech potravinářských produktů, je dnes velkým trendem stanovení co nejvíce těchto látek v průběhu pouze jedné analýzy bez náročné přípravy vzo
dcterms:title
Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě Mycotoxins in Infant and Baby Food
skos:prefLabel
Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě Mycotoxins in Infant and Baby Food
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00024331!RIV11-MSM-22330___
n4:aktivita
n10:P
n4:aktivity
P(2B06118), P(2B08049)
n4:dodaniDat
n13:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n7:4304519 n7:7726481 n7:8580588 n7:7989253 n7:4389891 n7:4915917
n4:druhVysledku
n20:D
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
273337
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00024331
n4:jazykVysledku
n16:cze
n4:klicovaSlova
baby food; UPLC-MS/MS; mycotoxins
n4:klicoveSlovo
n5:UPLC-MS%2FMS n5:mycotoxins n5:baby%20food
n4:kontrolniKodProRIV
[9EC4BE4E7630]
n4:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n4:obor
n17:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n4:pocetTvurcuVysledku
6
n4:projekt
n15:2B08049 n15:2B06118
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2010
n4:tvurceVysledku
Lacina, Ondřej Kostelanská, Marta Sosnovcová, Ivana Krplová, Alexandra Zachariášová, Milena Hajšlová, Jana
n4:typAkce
n9:CST
n4:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
4
n12:hasPublisher
VÚPP
n19:organizacniJednotka
22330