This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n3http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024308%21RIV11-MSM-22330___/
n21https://schema.org/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024308%21RIV11-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Sladovnický ječmen je hlavní surovina pro výrobu sladu a následně piva. Hygienické požadavky můžeme zajistit použitím neznečištěných surovin. Plísňová kontaminace na sladovnickém ječmeni je obzvláště nebezpečná z hlediska produkce mykotoxinů, které mohou v konečném výrobku způsobovat vady (např. gushing). Jednou z možností určení plísní narostlých na ječmeni je metoda PCR. Jedná se o molekulárně biologickou metodu, kdy se pracuje s DNA. Pro izolaci DNA byly použity izolační kity a samotná DNA byla syntetizována in vitro v přístroji LightCycler? 2.0 Instrument (ROCHE). Díky vhodnému teplotnímu režimu a použití správných primerů a prób došlo k nasyntetizování DNA, které se projevilo nárůstem fluorescence. Sladovnický ječmen je hlavní surovina pro výrobu sladu a následně piva. Hygienické požadavky můžeme zajistit použitím neznečištěných surovin. Plísňová kontaminace na sladovnickém ječmeni je obzvláště nebezpečná z hlediska produkce mykotoxinů, které mohou v konečném výrobku způsobovat vady (např. gushing). Jednou z možností určení plísní narostlých na ječmeni je metoda PCR. Jedná se o molekulárně biologickou metodu, kdy se pracuje s DNA. Pro izolaci DNA byly použity izolační kity a samotná DNA byla syntetizována in vitro v přístroji LightCycler? 2.0 Instrument (ROCHE). Díky vhodnému teplotnímu režimu a použití správných primerů a prób došlo k nasyntetizování DNA, které se projevilo nárůstem fluorescence. Malting barley is primary raw material for production malt and beer consequently. We can ensure hygienic requirements by the use of not infected raw materials. Fungal contamination on malting barley is especial dangerous by production of mycotoxins, which could cause defects (e.g. gushing) in final product. PCR is one of the choices to detect fungi in barley. It is molecular biologic method, where DNA is worked with. Isolation kits were used for isolation and DNA was syntetized in vitro in LightCycler? 2.0 Instrument (ROCHE).Thanks to appropriate temperature regime and right primers and probes DNA was synthesized. It was demonstrated by the growth of fluorescence.
dcterms:title
Stanovení plísní metodou PCR Detection of fungi by PCR method Stanovení plísní metodou PCR
skos:prefLabel
Stanovení plísní metodou PCR Stanovení plísní metodou PCR Detection of fungi by PCR method
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00024308!RIV11-MSM-22330___
n5:aktivita
n6:Z
n5:aktivity
Z(MSM6046137305)
n5:dodaniDat
n18:2011
n5:domaciTvurceVysledku
n15:5952328
n5:druhVysledku
n16:D
n5:duvernostUdaju
n8:S
n5:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
289767
n5:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00024308
n5:jazykVysledku
n10:cze
n5:klicovaSlova
PCR; fungi; barley; DNA; primers
n5:klicoveSlovo
n9:PCR n9:barley n9:fungi n9:DNA n9:primers
n5:kontrolniKodProRIV
[89C96FB70403]
n5:mistoKonaniAkce
Praha
n5:mistoVydani
Praha
n5:nazevZdroje
Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
n5:obor
n14:EI
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:rokUplatneniVysledku
n18:2010
n5:tvurceVysledku
Fiala, Jaromír Petříková, Adéla
n5:typAkce
n13:CST
n5:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n5:zamer
n7:MSM6046137305
s:numberOfPages
8
n12:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n21:isbn
978-80-7080-768-2
n3:organizacniJednotka
22330