This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024283%21RIV11-MSM-22330___/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024283%21RIV11-MSM-22330___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
As the foodstuffs intended for particular nutritional uses, fruit baby foods for infants and young children conforms to a set of strict guidelines e.g. maximum levels for pesticide residues, microbiological contamination, addition of additives, labelling etc. However, being an important supplement to children diet and/or for their progressive adaptation to ordinary food, the nutritional quality of commercial fruit baby food in very important. Nutritive value of baby food deeply depends on the composition, what raw materials are used and what are the proportions of fruit content. The other important factors affecting the nutritive value are conditions of processing and storage. Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity. Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity.
dcterms:title
The influence of technology of fruit baby food on the changes of nutritionally and sensorialy important components Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek. Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.
skos:prefLabel
Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek. Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek. The influence of technology of fruit baby food on the changes of nutritionally and sensorialy important components
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00024283!RIV11-MSM-22330___
n3:aktivita
n7:P n7:Z
n3:aktivity
P(2B06118), Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n9:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n11:6962238 n11:8616523 n11:4003594 n11:3457893 n11:7682891
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
296386
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00024283
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
fruit baby food; quality; nutrition; antioxidants; technology
n3:klicoveSlovo
n6:nutrition n6:technology n6:fruit%20baby%20food n6:quality n6:antioxidants
n3:kontrolniKodProRIV
[E23FDF631A9B]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n19:2B06118
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2010
n3:tvurceVysledku
Ševčík, Rudolf Voldřich, Michal Votavová, Lenka Rajchl, Aleš Čížková, Helena
n3:typAkce
n5:CST
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n3:zamer
n4:MSM6046137305
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
4
n18:hasPublisher
VÚPP
n20:organizacniJednotka
22330