This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024175%21RIV11-MSM-22330___/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024175%21RIV11-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
A possibility of decreasing the amount of synthetic preservatives in cosmetic products and foodstuffs is their replacement with fatty acids and their derivatives, which have shown a broad spectrum of antimicrobial activity. The aim of the project was to prepare fatty acid esters of fructose using enzymatic catalysis and to investigate their antimicrobial properties and activity in cosmetic products. The obtained results also indicated that enzymatic synthesis is a alternative method for preparing fatty acid esters of sugar. Jednou z možností jak snížit množství syntetických konzervantů v kosmetických a potravinářských produktech je jejich náhrada estery mastných kyselin a jejich derivátů, které vykazují široké spektrum antimikrobiální aktivity. Cílem práce bylo připravit estery fruktosy a mastných kyselin pomocí enzymové katalýzy a přezkoumat jejich antimikrobiální vlastnosti i v reálních podmínkách. Bylo zjištěno, že enzymovou syntézou lze připravit estery fruktosy s antimikrobiálními vlastnostmi, které je možno použít i v reálním prostředí. Jednou z možností jak snížit množství syntetických konzervantů v kosmetických a potravinářských produktech je jejich náhrada estery mastných kyselin a jejich derivátů, které vykazují široké spektrum antimikrobiální aktivity. Cílem práce bylo připravit estery fruktosy a mastných kyselin pomocí enzymové katalýzy a přezkoumat jejich antimikrobiální vlastnosti i v reálních podmínkách. Bylo zjištěno, že enzymovou syntézou lze připravit estery fruktosy s antimikrobiálními vlastnostmi, které je možno použít i v reálním prostředí.
dcterms:title
Enzymatic synthesis of fatty acid derivatives with antimicrobial activity and their use Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití
skos:prefLabel
Enzymatic synthesis of fatty acid derivatives with antimicrobial activity and their use Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00024175!RIV11-MSM-22330___
n3:aktivita
n6:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:cisloPeriodika
7
n3:dodaniDat
n7:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n4:6854931 n4:6549705 n4:8603316 n4:6340504
n3:druhVysledku
n11:J
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
257357
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00024175
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
enzymatic synthesis; fatty acid fructose esters; antimicrobial activity
n3:klicoveSlovo
n12:fatty%20acid%20fructose%20esters n12:antimicrobial%20activity n12:enzymatic%20synthesis
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[F46F10BCB5D2]
n3:nazevZdroje
Chemické listy
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2010
n3:svazekPeriodika
104
n3:tvurceVysledku
Filip, Vladimír Poláková, Lenka Karlová, Tereza Šmidrkal, Jan
n3:wos
000280420700006
n3:zamer
n15:MSM6046137305
s:issn
0009-2770
s:numberOfPages
5
n8:organizacniJednotka
22330