This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023771%21RIV11-MPO-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023771%21RIV11-MPO-22330___
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
C omponents form herbs and spices can be used as antioxidants in meat products and therefore can substitute chemical substances, which consumers usualy refuse. Rosemary extracts were added to dried/coocked sausages and affected both lipid and heam pigment oxidation, which could be seen on the colour stability of the sausage. Adequate amount of rosemary extracts positively influenced the colour stability, evaluated by video image analysis, of the sausages. Složky koření a bylin lze využít jako antimikrobní a antioxidační přísady v masné výrobě, a mohou tak nahradit chemické látky, které bývají právem i neprávem zavrhované. Tento směr si v poslední době získává pozornost, je však třeba všechna okamžitá doporučení ověřit v souvislostech.Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Při vhodném dávkování tak mohou složky rozmarýnu přispět ke stabilizaci trvanlivých salámů, prodloužení doby jejich minimální trvanlivosti a zvýšení kvality i po nakrojení. Složky koření a bylin lze využít jako antimikrobní a antioxidační přísady v masné výrobě, a mohou tak nahradit chemické látky, které bývají právem i neprávem zavrhované. Tento směr si v poslední době získává pozornost, je však třeba všechna okamžitá doporučení ověřit v souvislostech.Přídavek antioxidantů získaných extrakcí z koření ovlivnil oxidaci tuků i hemových barviv a tím se projevil na vyšší stabilitě barvy nákroje trvanlivých salámů. Při vhodném dávkování tak mohou složky rozmarýnu přispět ke stabilizaci trvanlivých salámů, prodloužení doby jejich minimální trvanlivosti a zvýšení kvality i po nakrojení.
dcterms:title
Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů Usage of natural antioxidants in dried/coocked sausages Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů
skos:prefLabel
Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů Usage of natural antioxidants in dried/coocked sausages Využití přírodních antioxidantů v technologii trvanlivých salámů
skos:notation
RIV/60461373:22330/10:00023771!RIV11-MPO-22330___
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(FT-TA3/059)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n16:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n4:6891101 n4:1621297 n4:6380956
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
297788
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/10:00023771
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
rosemary; meat products; antioxidant; colour
n3:klicoveSlovo
n6:antioxidant n6:colour n6:rosemary n6:meat%20products
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[C4DF7BD5EA9D]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n11:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n8:FT-TA3%2F059
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2010
n3:svazekPeriodika
2009
n3:tvurceVysledku
Pipek, Petr Petrová, Michaela Rohlík, Bo-Anne
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
5
n15:organizacniJednotka
22330