This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022450%21RIV10-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022450%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
dcterms:description
The ability of the synthesis of exopolysaccharides was evaluated for three strains of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, CCDM 364 and 767), two strains of Streptococcus thermophilus (CCDM 70 and 144), one strain of Lactobacillus helveticus (CCDM 466) and four yoghurt cultures (CCDM 21, 25, 31 and 176) during the cultivation within milk and whey. The highest amount of exopolysaccharides was synthetised by yoghurt culture CCDM 31 (208 mg/kg) in milk and by yoghurt culture CCDM 25 (256 mg/kg) in whey. The highest viscosity was recorded by the products of yoghurt culture CCDM 176 (fermented milk 1278 mPa s, fermented whey 13.2 mPa s) although this culture did not produce the highest amount of polysaccharides (fermented milk 161 mg/kg, fermented whey 126 mg/kg). Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31 a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg). Byla hodnocena schopnost tvorby exopolysacharidů tří kmenů Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (J2L, 364 a 767), dvou kmenů Streptococcus thermophilus (70 and 144), jednoho kmene Lactobacillus helveticus (466) a čtyř jogurtových kultur (21, 25, 31 a 176) při kultivaci v mléce a v syrovátce. Největší množství exopolysacharidů syntetizovala v mléce jogurtová kultura 31 (208 mg/kg) a v syrovátce kultura 25 (256 mg/kg). Největší viskozity bylo dosaženo při kultivaci jogurtovou kulturou 176 (v mléce 1278 mPa s, v syrovátce 13.2 mPa s), i když tyto kultury neprodukovaly největší množství exopolysacharidů (v mléce 161 mg/kg, v syrovátce whey 126 mg/kg).
dcterms:title
Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce Characterisation of lactic acid bacteria exopolysaccharides production in milk and whey Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce
skos:prefLabel
Characterisation of lactic acid bacteria exopolysaccharides production in milk and whey Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce Charakterizace produkce exopolysacharidů bakteriemi mléčného kvašení v mléku a syrovátce
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022450!RIV10-MSM-22330___
n4:aktivita
n6:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n10:2010
n4:domaciTvurceVysledku
n17:1799967
n4:druhVysledku
n19:D
n4:duvernostUdaju
n5:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
306840
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022450
n4:jazykVysledku
n21:cze
n4:klicovaSlova
exopolysaccharides; fermented milk; fermented whey; lactic acid bacteria; rheology
n4:klicoveSlovo
n14:fermented%20whey n14:rheology n14:exopolysaccharides n14:fermented%20milk n14:lactic%20acid%20bacteria
n4:kontrolniKodProRIV
[C3F30FCA09E9]
n4:mistoKonaniAkce
Brno
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
XI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n10:2009
n4:tvurceVysledku
Štětina, Jiří Mihulová, Miroslava Vašíčková, Barbora
n4:typAkce
n13:CST
n4:zahajeniAkce
2009-06-03+02:00
n4:zamer
n12:MSM6046137305
s:numberOfPages
4
n9:hasPublisher
VFUT
n8:isbn
978-80-7305-068-9
n18:organizacniJednotka
22330