This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022422%21RIV10-MSM-22330___/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022422%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n21:Vysledek
dcterms:description
Při separaci galakto-oligosacharidů (GOS) ze směsi se využívá řada technik, jedná se o techniky chromatografické a membránové. Na základě předběžných experimentů bylo zjištěno, že optimální doba pro zisk maximálního výtěžku se pohybuje mezi 30 a 60 minutami při 62,5% stupni konverze laktosy. Z tohoto důvodu byla pro kontinuální i separační pokusy zvolena doba 45 minut. Separaci předcházela kontinuální příprava směsi sacharidů na 150 kDa ultrafiltrační membráně. Použitým substrátem pro transgalaktosylaci byla laktosa v pufru (200 g.L-1). Koncentrace použitého enzymu (Maxilact LX 5000) byla 6 U.mL-1. Teplota během experimentu byla 37 °C. Vzorky byly analyzovány pomocí HPLC s ELS detektorem. Složení vstupní suroviny pro separaci bylo následující: GOS 10,78 g.L-1, laktosa 83,57 g.L-1, glukosa 73,12 g.L-1, galaktosa 46,39 g.L 1. Pro separaci byla využita membránová jednotka Arno 700 s 1 kDa keramickou, nanofiltrační membránou. Podmínky nanofiltrace byly následující: 50 °C, 1; 0,75 a 0,5 MPa. Z dosavadn Number of techniques is utilized for galactooligosaccharide (GOS) separation, namely chromatographic and membrane techniques. Maximal yield of GOS in batch process was obtained at 62.5 % degree of hydrolysis of lactose. The residence time in continuos process was therefore 45 min for substrate containing lactose (200 g.L-1) in phosphate buffer and enzyme Maxilact LX 5000 (6 U.mL-1) and temperature 37 °C. Product from membrane reactor (GOS 10,78 g.L-1, lactose 83,57 g.L-1, glucose 73,12 g.L-1, galactose 46,39 g.L 1. ) was separated on NF ceramic membrane (cut off 1 kDa) at 50 °C and pressure 1; 0.75 and 0.5 MPa. GOS ae separated only partially, best results were obtained at 0.75 MPa. Při separaci galakto-oligosacharidů (GOS) ze směsi se využívá řada technik, jedná se o techniky chromatografické a membránové. Na základě předběžných experimentů bylo zjištěno, že optimální doba pro zisk maximálního výtěžku se pohybuje mezi 30 a 60 minutami při 62,5% stupni konverze laktosy. Z tohoto důvodu byla pro kontinuální i separační pokusy zvolena doba 45 minut. Separaci předcházela kontinuální příprava směsi sacharidů na 150 kDa ultrafiltrační membráně. Použitým substrátem pro transgalaktosylaci byla laktosa v pufru (200 g.L-1). Koncentrace použitého enzymu (Maxilact LX 5000) byla 6 U.mL-1. Teplota během experimentu byla 37 °C. Vzorky byly analyzovány pomocí HPLC s ELS detektorem. Složení vstupní suroviny pro separaci bylo následující: GOS 10,78 g.L-1, laktosa 83,57 g.L-1, glukosa 73,12 g.L-1, galaktosa 46,39 g.L 1. Pro separaci byla využita membránová jednotka Arno 700 s 1 kDa keramickou, nanofiltrační membránou. Podmínky nanofiltrace byly následující: 50 °C, 1; 0,75 a 0,5 MPa. Z dosavadn
dcterms:title
Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů. Separation of galactooligosaccharides from saccharide mixture. Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů.
skos:prefLabel
Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů. Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů. Separation of galactooligosaccharides from saccharide mixture.
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022422!RIV10-MSM-22330___
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n8:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n13:2093022 n13:1072862 n13:7210515
n3:druhVysledku
n6:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
340846
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022422
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
galactooligosaccharides; nanofiltration; lactose; galactosidase
n3:klicoveSlovo
n11:lactose n11:galactooligosaccharides n11:nanofiltration n11:galactosidase
n3:kontrolniKodProRIV
[BE517A61E7DA]
n3:mistoKonaniAkce
Srní
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
CHISA 2009
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2009
n3:tvurceVysledku
Pocedičová Roz.hellerová, Klára Diblíková, Lenka Čurda, Ladislav
n3:typAkce
n7:CST
n3:zahajeniAkce
2009-10-19+02:00
n3:zamer
n9:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n15:hasPublisher
Česká společnost chemického inženýrství
n5:isbn
978-80-86059-51-8
n14:organizacniJednotka
22330