This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022354%21RIV10-MSM-22330___/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022354%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
The study was focused on verification of efficacy of antimicrobial packaging films prepared in company INVOS a.s. and Martin Peroutka, polygrafická výroba. The effect of the films releasing nisin, natamycin and natrium benzoate on growth inhibition of tested microorganisms was followed by agar diffussion method and in packaged cheeses Blaťácké zlato and Olomoucké tvarůžky. The films inhibited the growth of bacteria Lactobacillus helveticus CH-1, Listeria ivanovii CCM 5884 and moulds Penicillium expansum, Fusarium culmorum during agar diffusion method. The film prepared in INVOS company did not have effect on reduction in count of target microorganisms on the surface of soft ripening cheeses, however released antimicrobial agents caused retardation of growth during storage for 23 days at temperature 4 °C and 23 °C. Cílem práce bylo ověřit účinnost antimikrobních obalových materiálů připravených ve firmách INVOS a.s. a Martin Peroutka, polygrafická výroba. Vliv fólií uvolňujících nisin, natamycin a benzoan sodný z povrchové vrstvy laku na růst vybraných indikátorových mikroorganismů byl sledován v modelovém prostředí a při stabilizaci balených sýrů Blaťácké zlato a Olomoucké tvarůžky. Při agarové difuzní zkoušce inhibovaly fólie růst bakterií Lactobacillus helveticus CH-1, Listeria ivanovii CCM 5884 a plísní Penicillium expansum, Fusarium culmorum. Fólie vyrobená ve firmě INVOS a.s. neměla vliv na redukci počtu indikátorových mikroorganismů na povrchu měkkých zrajících sýrů, avšak uvolňovaná antimikrobní činidla snižovala rychlost jejich růstu během skladování po dobu 23 dnů při teplotě 4 °C a 23 °C. Cílem práce bylo ověřit účinnost antimikrobních obalových materiálů připravených ve firmách INVOS a.s. a Martin Peroutka, polygrafická výroba. Vliv fólií uvolňujících nisin, natamycin a benzoan sodný z povrchové vrstvy laku na růst vybraných indikátorových mikroorganismů byl sledován v modelovém prostředí a při stabilizaci balených sýrů Blaťácké zlato a Olomoucké tvarůžky. Při agarové difuzní zkoušce inhibovaly fólie růst bakterií Lactobacillus helveticus CH-1, Listeria ivanovii CCM 5884 a plísní Penicillium expansum, Fusarium culmorum. Fólie vyrobená ve firmě INVOS a.s. neměla vliv na redukci počtu indikátorových mikroorganismů na povrchu měkkých zrajících sýrů, avšak uvolňovaná antimikrobní činidla snižovala rychlost jejich růstu během skladování po dobu 23 dnů při teplotě 4 °C a 23 °C.
dcterms:title
Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů Effect of packaging materials releasing nisin and/or natamycin on stability of packaged cheese.
skos:prefLabel
Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů Effect of packaging materials releasing nisin and/or natamycin on stability of packaged cheese. Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022354!RIV10-MSM-22330___
n5:aktivita
n12:S
n5:aktivity
S
n5:dodaniDat
n11:2010
n5:domaciTvurceVysledku
n6:4003594 n6:2693860 n6:2186055 n6:8317712 n6:3673197 n6:7682891
n5:druhVysledku
n18:D
n5:duvernostUdaju
n8:S
n5:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
349388
n5:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022354
n5:jazykVysledku
n19:cze
n5:klicovaSlova
antimicrobial packaging; nisin; natamycin; cheese
n5:klicoveSlovo
n9:natamycin n9:nisin n9:antimicrobial%20packaging n9:cheese
n5:kontrolniKodProRIV
[AD4BBDE5CFE4]
n5:mistoKonaniAkce
Praha
n5:mistoVydani
Praha
n5:nazevZdroje
Balení potravin - aktuální problémy a možná řešení
n5:obor
n16:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n5:pocetTvurcuVysledku
7
n5:rokUplatneniVysledku
n11:2009
n5:tvurceVysledku
Hanušová, Kristýna Voldřich, Michal Klaudisová, Kamila Šťastná, Monika Dobiáš, Jaroslav Marek, Miroslav Votavová, Lenka
n5:typAkce
n10:CST
n5:zahajeniAkce
2009-04-28+02:00
s:numberOfPages
6
n7:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n14:isbn
978-80-7080-714-9
n20:organizacniJednotka
22330