This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14https://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n20http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022295%21RIV10-MSM-22330___/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022295%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byl sledován vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci barviv z papriky ve fermentovaných salámech. Barva byla hodnocena pomocí analýzy obrazu (NIS elements) ? zvlášť byly hodnoceny změny v tukové tkáni a ve spojce ze svaloviny. Ukázalo se, že přídavek rozmarýnového extraktu do díla fermentovaného salámu může účinně přispět ke stabilizaci barviv papriky. Podobný, i když menší účinek měla i aplikace lykopenu. The influence of rosemary extract on the stabilization of the paprika pigments in salami was studied. The colour was evaluated by video image analysis (NIS elements) ?the particles of adipose tissue and muscle binder were measured separately. The addition of rosemary to fermented sausage has effectively contributed to the stabilization of the paprika pigments. Lycopene had a similar but smaller effect as the rosemary extract. Byl sledován vliv rozmarýnového extraktu na stabilizaci barviv z papriky ve fermentovaných salámech. Barva byla hodnocena pomocí analýzy obrazu (NIS elements) ? zvlášť byly hodnoceny změny v tukové tkáni a ve spojce ze svaloviny. Ukázalo se, že přídavek rozmarýnového extraktu do díla fermentovaného salámu může účinně přispět ke stabilizaci barviv papriky. Podobný, i když menší účinek měla i aplikace lykopenu.
dcterms:title
The influence of rosemary extract on the stabilization of the paprika pigments in salami Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu
skos:prefLabel
Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu The influence of rosemary extract on the stabilization of the paprika pigments in salami Omezení degradace barviv papriky v trvanlivých salámech působením rozmarýnu
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022295!RIV10-MSM-22330___
n3:aktivita
n7:P n7:Z
n3:aktivity
P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n20:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n8:1621297
n3:druhVysledku
n13:D
n3:duvernostUdaju
n21:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
331297
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022295
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
Fermented sausage; rosemary; lycopene; extract; antioxidant; colour
n3:klicoveSlovo
n11:colour n11:Fermented%20sausage n11:rosemary n11:antioxidant n11:extract n11:lycopene
n3:kontrolniKodProRIV
[36C6CAC0C99A]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské pleso
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Additives and contaminants in food
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n22:FT-TA3%2F059
n3:rokUplatneniVysledku
n20:2009
n3:tvurceVysledku
Pipek, Petr Staruch, Ladislav Bělková, Bo-Anne
n3:typAkce
n9:EUR
n3:zahajeniAkce
2009-09-16+02:00
n3:zamer
n4:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n19:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n14:isbn
978-80-227-3183-6
n12:organizacniJednotka
22330