This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://localhost/temp/predkladatel/
n3http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022294%21RIV10-MSM-22330___/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022294%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
dcterms:description
Byl sledován vliv přidaných barviv (arpink red, košenila a lykopen) a antioxidantů z rozmarýnového extraktu na barvu měkkých salámů. Barva byla hodnocena reflexní spektrofotometrií (spektrofotometr Minolta CM-2600d); byly vypočteny hodnoty CIELab: L*, a* a b*. Přídavek rozmarýnového extraktu měl malý vliv na podíl červené barvy jednotlivých vzorků, nejlépe se ukázala kombinace rozmarýnového extraktu (0,5 g.kg-1) a lykopenu. Byl sledován vliv přidaných barviv (arpink red, košenila a lykopen) a antioxidantů z rozmarýnového extraktu na barvu měkkých salámů. Barva byla hodnocena reflexní spektrofotometrií (spektrofotometr Minolta CM-2600d); byly vypočteny hodnoty CIELab: L*, a* a b*. Přídavek rozmarýnového extraktu měl malý vliv na podíl červené barvy jednotlivých vzorků, nejlépe se ukázala kombinace rozmarýnového extraktu (0,5 g.kg-1) a lykopenu. The effect of colorants (arpink red, cochineal and lycopene) and antioxidants of the rosemary extract on the colour of smoked/cooked sausages was studied. The colour was evaluated by reflectance spectrophotometry (Minolta CM-2600d); the values of CIELab system: L*, a* a b* were taken into consideration. The addition of rosemary extract had a minimal effect on the redness a*; the optimal for sausage colour seems to be the combination of rosemary extract (0,5 g.kg-1) and lycopene.
dcterms:title
The effect of colourants and antioxidants on the colour of sausages Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů
skos:prefLabel
Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů The effect of colourants and antioxidants on the colour of sausages
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022294!RIV10-MSM-22330___
n4:aktivita
n8:Z n8:P
n4:aktivity
P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n16:2010
n4:domaciTvurceVysledku
n10:1621297
n4:druhVysledku
n18:D
n4:duvernostUdaju
n6:S
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
349161
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022294
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
Rosemary; lycopene; extract; antioxidant; colour; meat products
n4:klicoveSlovo
n5:lycopene n5:Rosemary n5:colour n5:meat%20products n5:extract n5:antioxidant
n4:kontrolniKodProRIV
[6CD3699BC870]
n4:mistoKonaniAkce
Štrbské pleso
n4:mistoVydani
Bratislava
n4:nazevZdroje
Additives and contaminants in food
n4:obor
n22:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n17:FT-TA3%2F059
n4:rokUplatneniVysledku
n16:2009
n4:tvurceVysledku
Pipek, Petr Bělková, Bo-Anne Staruch, Ladislav
n4:typAkce
n14:EUR
n4:zahajeniAkce
2009-09-16+02:00
n4:zamer
n19:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n3:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n20:isbn
978-80-227-3183-6
n21:organizacniJednotka
22330