This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022291%21RIV10-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022291%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu a několika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu a několika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný Two methods of colour evaluation were compared: VIA and reflective spectrophotometry. The effect of added colourants (cochineal, arpink red and lycopene) and rosemary extract in cooked ham was studied. Both methods gave similar results althoug absolute values were a little different. The effect of additives was not unambiguous.
dcterms:title
Colour measurement of hams with the addition of natural colourants and antioxidants Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů. Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.
skos:prefLabel
Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů. Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů. Colour measurement of hams with the addition of natural colourants and antioxidants
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022291!RIV10-MSM-22330___
n3:aktivita
n11:Z n11:P
n3:aktivity
P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n7:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n12:1621297
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
325378
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022291
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
ham; rosemary; colourants; meat products; colour
n3:klicoveSlovo
n4:ham n4:meat%20products n4:rosemary n4:colour n4:colourants
n3:kontrolniKodProRIV
[0F287BBC8C2A]
n3:mistoKonaniAkce
Banská Bystrica
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Laboralim 2009 Recent Progress in Analytical Methods of Food
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n14:FT-TA3%2F059
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2009
n3:tvurceVysledku
Bělková, Bo-Anne Pipek, Petr Potůček, Tomáš
n3:typAkce
n22:EUR
n3:zahajeniAkce
2009-02-02+01:00
n3:zamer
n17:MSM6046137305
s:numberOfPages
6
n21:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n8:isbn
978-80-227-3071-6
n20:organizacniJednotka
22330