This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022271%21RIV10-MSM-22330___/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022271%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Iso-alpha-acids or isohumulones are hop-derived beer constituents formed in the brewing process. Iso-alpha-acids are light-sensitive; they play a key role in the origin of the well-known light-struck off-flavour of beer. To prevent the negative effect of light, beers are generally stored in light-proof cans or dark bottles. Alternatively, reduced iso-alpha-acids, resistant to light-induced degradation, can be added to beer. These substances also show a positive effect on foam stability. This paper describes the impact of iso-alpha-acids, reduced iso-alpha-acids, tetrahydro-iso-alpha-acids, and hexahydro-iso-alpha-acids on brewing; their food legislation frame is also mentioned. Chemical and physical methods of analysis of the substances are also reviewed. Iso-alfa-kyseliny nebo isohumulony jsou složky piva, které pocházejí ze chmele a vznikají během pivovarského (varního) procesu. Iso-alfa-kyseliny jsou citlivé na světlo a hrají klíčovou roli ve vzniku dobře známé letinkové chuti piva. K zamezení negativní úlohy světla jsou piva obvykle skladovány světlu nepřístupných plechovkách nebo tmavých lahvích. Jinou možností může být přídavek redukovaných iso-alfa kyselin, které jsou odolné ke světlu. Tyto látky také vykazují positivní vliv na stabilitu pivní pěny. Tento článek popisuje uplatnění iso-alfa-kyselin, redukovaných iso-alfa kyselin, tetrahydro-iso-alfa-kyselin a hexahydro-iso-alfa-kyselin v pivovarství, je také zmíněn jejich legislativní rámec. Chemické a fyzikální metody analýz těchto látek jsou také shrnuty. Iso-alfa-kyseliny nebo isohumulony jsou složky piva, které pocházejí ze chmele a vznikají během pivovarského (varního) procesu. Iso-alfa-kyseliny jsou citlivé na světlo a hrají klíčovou roli ve vzniku dobře známé letinkové chuti piva. K zamezení negativní úlohy světla jsou piva obvykle skladovány světlu nepřístupných plechovkách nebo tmavých lahvích. Jinou možností může být přídavek redukovaných iso-alfa kyselin, které jsou odolné ke světlu. Tyto látky také vykazují positivní vliv na stabilitu pivní pěny. Tento článek popisuje uplatnění iso-alfa-kyselin, redukovaných iso-alfa kyselin, tetrahydro-iso-alfa-kyselin a hexahydro-iso-alfa-kyselin v pivovarství, je také zmíněn jejich legislativní rámec. Chemické a fyzikální metody analýz těchto látek jsou také shrnuty.
dcterms:title
Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství Application of Chemically Modified Bitter Compounds in Brewing Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství
skos:prefLabel
Application of Chemically Modified Bitter Compounds in Brewing Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022271!RIV10-MSM-22330___
n3:aktivita
n15:P n15:Z
n3:aktivity
P(1M0570), Z(MSM6046137305)
n3:cisloPeriodika
9
n3:dodaniDat
n5:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n9:9037349 n9:4702123 n9:7365020
n3:druhVysledku
n13:J
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
350718
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022271
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
Beer; hop; bitter acids; bitterness
n3:klicoveSlovo
n8:hop n8:Beer n8:bitter%20acids n8:bitterness
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[5581160DF1DA]
n3:nazevZdroje
Chemické listy
n3:obor
n16:EI
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n17:1M0570
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2009
n3:svazekPeriodika
103
n3:tvurceVysledku
Brányik, Tomáš Kruliš, Radim Dvořáková, Markéta Dostálek, Pavel Karabín, Marcel
n3:wos
000270046500005
n3:zamer
n18:MSM6046137305
s:issn
0009-2770
s:numberOfPages
8
n11:organizacniJednotka
22330