This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n14https://schema.org/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022262%21RIV10-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022262%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
This work deals with falsification of dairy products ? spread butter and Edam cheese. Falsification of spread butter consists in substitution of milk fat by plant fat in concentration 70 ? 75 %, the rate of substitution can be estimated on the basis of average content of fatty acids ? butyric acid, caproic acid and methyl tetradecanoic and methyl hexadecanoic acids. Analysis of sterol fraction is decisive. In the case of falsification of Edam cheese situation is complicated: milk fat is fully substituted by plant fat which is low quality but together content of other components is changed, especially content of proteins and solid. Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout na základě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny. Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout na základě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny.
dcterms:title
Falsification of food containing fat Falšování potravin bohatých na tuk Falšování potravin bohatých na tuk
skos:prefLabel
Falšování potravin bohatých na tuk Falsification of food containing fat Falšování potravin bohatých na tuk
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022262!RIV10-MSM-22330___
n4:aktivita
n8:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n10:2010
n4:domaciTvurceVysledku
n7:1105337 n7:5886163 n7:8603316
n4:druhVysledku
n13:D
n4:duvernostUdaju
n20:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
314642
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022262
n4:jazykVysledku
n19:cze
n4:klicovaSlova
falsification; spread butter; Edam cheese; fatty acids; sterols
n4:klicoveSlovo
n5:fatty%20acids n5:sterols n5:falsification n5:Edam%20cheese n5:spread%20butter
n4:kontrolniKodProRIV
[FFC588CC9C16]
n4:mistoKonaniAkce
Tatranská Lomnica, Slovensko
n4:mistoVydani
Bratislava
n4:nazevZdroje
Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků
n4:obor
n17:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n10:2009
n4:tvurceVysledku
Hrádková, Iveta Poláková, Věra Filip, Vladimír
n4:typAkce
n9:CST
n4:zahajeniAkce
2009-05-20+02:00
n4:zamer
n18:MSM6046137305
s:numberOfPages
6
n12:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n14:isbn
978-80-227-3097-6
n21:organizacniJednotka
22330