This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022237%21RIV10-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022237%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy. Wholemeal bio-flours from barley and oat were tested as 10, 20, 30 and 50% substitutes of wheat flour in single phases of bread manufacturing. Characteristics measured on specific rheological apparatuses and baking test confirmed individual changes. Although bread volumes decreased correspondingly to increasing amounts added, bread sensory profiles were average even at 50% fortification. Taste was acceptable both barley- and oat-wheat bread, regardless to higher crumb compactness. Bread crumb embrowning could be considered also as positive effect. Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy.
dcterms:title
Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa Barley and oat bakery usage possibilities Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa
skos:prefLabel
Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa Barley and oat bakery usage possibilities Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa
skos:notation
RIV/60461373:22330/09:00022237!RIV10-MSM-22330___
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n13:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n15:6927254 n15:6407412
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
327704
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/09:00022237
n3:jazykVysledku
n12:cze
n3:klicovaSlova
wheat flour; barley; oat; dough rheology; baking test
n3:klicoveSlovo
n4:barley n4:wheat%20flour n4:oat n4:baking%20test n4:dough%20rheology
n3:kontrolniKodProRIV
[965E28873A77]
n3:mistoKonaniAkce
Pardubice
n3:mistoVydani
Hradec Králové
n3:nazevZdroje
Qualima 2009
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2009
n3:tvurceVysledku
Hrušková, Marie Švec, Ivan Jurinová, I.
n3:typAkce
n9:CST
n3:zahajeniAkce
2009-10-10+02:00
n3:zamer
n5:MSM6046137305
s:numberOfPages
7
n11:hasPublisher
Mezos S.r.o.
n16:isbn
978-80-904468-0-9
n10:organizacniJednotka
22330