This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021206%21RIV09-MSM-22330___/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021206%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Kvalita lepku pro specifické finální užití je určena zejména optimální kombinací zásobních glutenových proteinů ? gliadinů a gluteninů. Technologická kvalita a skladba bílkovin zrna pšenice je významně ovlivněna způsobem pěstování. Cílem práce bylo vyhodnotit vtahy mezi reologickými charakteristikami a skladbou bílkovin u vybraného souboru pšenice ozimé z různých skupin jakosti (E, A, B, C) z ekologického způsobu pěstování. Odrůdy s vyšším zastoupením HMW gluteninů dosahovaly příznivějších hodnot pekařsky významných jakostních kritérií ? kladné korelace byly zaznamenány mezi zastoupením HMW gluteninů i LMW gluteninů + gliadinů a farinografickými ukazateli předurčujícími dobrou pekařskou kvalitu a měrným objemem pečiva. Byly zjištěny i statisticky průkazné, záporné korelace mezi zastoupením zbytkových albuminů + globulinů a farinografickými charakteristikami předurčujícími dobrou pekařskou kvalitu, v případě poklesu konzistence pak měly výsledky opačný charakter. Kvalita lepku pro specifické finální užití je určena zejména optimální kombinací zásobních glutenových proteinů ? gliadinů a gluteninů. Technologická kvalita a skladba bílkovin zrna pšenice je významně ovlivněna způsobem pěstování. Cílem práce bylo vyhodnotit vtahy mezi reologickými charakteristikami a skladbou bílkovin u vybraného souboru pšenice ozimé z různých skupin jakosti (E, A, B, C) z ekologického způsobu pěstování. Odrůdy s vyšším zastoupením HMW gluteninů dosahovaly příznivějších hodnot pekařsky významných jakostních kritérií ? kladné korelace byly zaznamenány mezi zastoupením HMW gluteninů i LMW gluteninů + gliadinů a farinografickými ukazateli předurčujícími dobrou pekařskou kvalitu a měrným objemem pečiva. Byly zjištěny i statisticky průkazné, záporné korelace mezi zastoupením zbytkových albuminů + globulinů a farinografickými charakteristikami předurčujícími dobrou pekařskou kvalitu, v případě poklesu konzistence pak měly výsledky opačný charakter. The quality of gluten for specific final utilization depends on optimal combination of storage proteins ? gliadins and glutenins. Technological quality and protein composition of the wheat grain are influenced significantly by the system of growing. A selected set of winter wheat varieties from different groups of quality (E, A, B, C), from organic and conventional farming was evaluated in relation to rheological parameters and protein composition of grain. Winter wheat varieties with higher percentage of HMW glutenins reached better values of bakery important quality parameters ? we noticed positive correlations between percentage of HMW glutenins and LMW glutenins + gliadins and rheology parameters predicative good baking quality and yield of the berad. We also noticed statistically significant correlations between percentage of residual albumins + globulins and rheology parameters predicative good baking quality, in case of pharinographic degree of dough softening, the results had oposite character
dcterms:title
Vztah mezi skladbou zásobních bílkovin a reologickými parametry ozimé pšenice z různých způsobů pěstování Vztah mezi skladbou zásobních bílkovin a reologickými parametry ozimé pšenice z různých způsobů pěstování Relations between storage protein composition and rheological parameters of winter wheat from different ways of growing
skos:prefLabel
Relations between storage protein composition and rheological parameters of winter wheat from different ways of growing Vztah mezi skladbou zásobních bílkovin a reologickými parametry ozimé pšenice z různých způsobů pěstování Vztah mezi skladbou zásobních bílkovin a reologickými parametry ozimé pšenice z různých způsobů pěstování
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021206!RIV09-MSM-22330___
n3:aktivita
n12:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n6:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n18:1683179
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
405470
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021206
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
winter wheat; quality; storage protein composition; rheology properties; organic farming; conventional farming
n3:klicoveSlovo
n9:storage%20protein%20composition n9:winter%20wheat n9:rheology%20properties n9:quality n9:organic%20farming n9:conventional%20farming
n3:kontrolniKodProRIV
[50027C3BA51D]
n3:mistoKonaniAkce
Nitra
n3:mistoVydani
Zlín
n3:nazevZdroje
Sborník Proteiny 2008
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2008
n3:tvurceVysledku
Petr, J. Capouchová, I. Krejčířová, Lucie
n3:typAkce
n11:EUR
n3:zahajeniAkce
2008-05-21+02:00
n3:zamer
n21:MSM6046137305
s:numberOfPages
4
n13:hasPublisher
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
n19:isbn
978-80-7318-706-4
n5:organizacniJednotka
22330