This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021190%21RIV09-MSM-22330___/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021190%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
Článek poskytuje přehled možností využití saturačního kalu v cukrovaru i mimo něj. Při těchto aplikacích může mít vstupní surovina různou formu ? vysrážený kal, suspenze ve vodě, sušený kal či karbonizát kalu. Je uvedeno složení kalu na základě literárních údajů i nejnovějších poznatků. Při současných nízkých přídavcích vápna v kalu je přibližně pouze 43 % CaCO3 (přesněji CaCO3 + MgCO3). Velká část článku je věnována fyzikálním vlastnostem kalu jako je velikost částic, měrný povrch, měrné teplo za konstantního tlaku, měrná entalpie, rovnovážná vlhkost, index lomu částic saturačního kalu a viskozita naředěného saturačního kalu. Článek poskytuje přehled možností využití saturačního kalu v cukrovaru i mimo něj. Při těchto aplikacích může mít vstupní surovina různou formu ? vysrážený kal, suspenze ve vodě, sušený kal či karbonizát kalu. Je uvedeno složení kalu na základě literárních údajů i nejnovějších poznatků. Při současných nízkých přídavcích vápna v kalu je přibližně pouze 43 % CaCO3 (přesněji CaCO3 + MgCO3). Velká část článku je věnována fyzikálním vlastnostem kalu jako je velikost částic, měrný povrch, měrné teplo za konstantního tlaku, měrná entalpie, rovnovážná vlhkost, index lomu částic saturačního kalu a viskozita naředěného saturačního kalu. The review ponders on feasible carbonation lime applications ? both in and out of the sugar factory. Carbonation lime as a raw material for this use can be in many forms ? precipitate in filtration cake, water suspension, and dried or carbonized carbonation lime. The presented composition of carbonation lime comes from literature data and latest knowledge. When using contemporary low lime additions the percentage of CaCO3 + MgCO3 is only about 43 %. The large part of the paper is devoted physical properties of carbonation lime as particle size, specific area, specific heat capacity, specific enthalpy, equilibrium water content, refractive index of particles, and viscosity of water suspensions.
dcterms:title
Saturační kal ? možnosti použití a vlastnosti Saturační kal ? možnosti použití a vlastnosti Application possibilities and properties of carbonation lime
skos:prefLabel
Saturační kal ? možnosti použití a vlastnosti Saturační kal ? možnosti použití a vlastnosti Application possibilities and properties of carbonation lime
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021190!RIV09-MSM-22330___
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:cisloPeriodika
12
n3:dodaniDat
n10:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n13:1005499
n3:druhVysledku
n8:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
393789
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021190
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
carbonation lime; waste from a sugar factory; physical-chemical properties; particle size; image analysis; specific area; specific heat capacity; specific enthalpy; equilibrium water content; refractive index; viscosity; reology
n3:klicoveSlovo
n6:reology n6:viscosity n6:specific%20area n6:specific%20enthalpy n6:particle%20size n6:carbonation%20lime n6:image%20analysis n6:equilibrium%20water%20content n6:refractive%20index n6:waste%20from%20a%20sugar%20factory n6:physical-chemical%20properties n6:specific%20heat%20capacity
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[97FD642A1278]
n3:nazevZdroje
Listy cukrovarnické a řepařské
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2008
n3:svazekPeriodika
124
n3:tvurceVysledku
Šárka, Evžen
n3:zamer
n9:MSM6046137305
s:issn
1210-3306
s:numberOfPages
9
n11:organizacniJednotka
22330