This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021182%21RIV09-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021182%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Lipid oxidation in dispersed systems is complicated because of transport processes. Oxygen diffusion to liquid fat or liquid part of fat is main process. The system of used antioxidants in fat emulsion has to agree with character of these systems. In emulsion it is possible to use antioxidants soluble in fats, also in water phase and their combinations. Antioxidants, which have surface activity as emulsifiers, are interesting. In this study the influence of antioxidants (ascorbic acid, ascorbyl palmitate, tocopherol and their combinations) on lipid oxidation in margarine emusions was determined. Oxidace lipidů v disperzních systémech je komplikovaná transportními procesy. Řídícím dějem je difuze kyslíku do kapalného tuku, resp. kapalného podílu tuku. Systém použitých antioxidantů v tukové emulzi musí odpovídat vlastnostem těchto systémů. V emulzích je možné použít jak antioxidanty rozpustné v tuku, tak ve vodné fázi a jejich vzájemné kombinace. Zajímavé jsou antioxidanty, které vykazují povrchovou aktivitu jako emulgátory. V práci byl sledován vliv antioxidantů (kyselina askorbová, askorbylpalmitát, tokoferol a jejich vzájemné kombinace) na rychlost oxidace lipidů v margarínových emulzích. Oxidace lipidů v disperzních systémech je komplikovaná transportními procesy. Řídícím dějem je difuze kyslíku do kapalného tuku, resp. kapalného podílu tuku. Systém použitých antioxidantů v tukové emulzi musí odpovídat vlastnostem těchto systémů. V emulzích je možné použít jak antioxidanty rozpustné v tuku, tak ve vodné fázi a jejich vzájemné kombinace. Zajímavé jsou antioxidanty, které vykazují povrchovou aktivitu jako emulgátory. V práci byl sledován vliv antioxidantů (kyselina askorbová, askorbylpalmitát, tokoferol a jejich vzájemné kombinace) na rychlost oxidace lipidů v margarínových emulzích.
dcterms:title
Antioxidanty v tukových emulzích Antioxidants in fat emulsions Antioxidanty v tukových emulzích
skos:prefLabel
Antioxidanty v tukových emulzích Antioxidants in fat emulsions Antioxidanty v tukových emulzích
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021182!RIV09-MSM-22330___
n4:aktivita
n10:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n7:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n6:5886163 n6:8603316 n6:6854931
n4:druhVysledku
n17:D
n4:duvernostUdaju
n8:S
n4:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
356490
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021182
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
antioxidant; margarine; ascorbic acid; ascorbyl palmitate; tocopherol
n4:klicoveSlovo
n5:margarine n5:ascorbic%20acid n5:ascorbyl%20palmitate n5:antioxidant n5:tocopherol
n4:kontrolniKodProRIV
[928EB2F0B575]
n4:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2008
n4:tvurceVysledku
Hrádková, Iveta Šmidrkal, Jan Filip, Vladimír
n4:typAkce
n18:CST
n4:zahajeniAkce
2008-05-26+02:00
n4:zamer
n20:MSM6046137305
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
6
n15:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
n9:organizacniJednotka
22330