This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021180%21RIV09-MSM-22330___/
n14https://schema.org/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021180%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky měly molární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Six structured fats were prepared by catalytic hydrogenation and alkaline catalytic interesterification. Three fats have molar rate of medium-long fatty acids (C8:0 ? C14:0) to long fatty acids (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 and three fats have molar rate of saturated long fatty acids (C16:0 ? C22:0) to unsaturated fatty acids (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. The influence of composition of structured fat on physical properties of these fats and from them prepared fat blends was determined. Fat blends were prepared by blending of structured fats in 4 concentrations (22.5; 25.0; 27.5; 30.0 % hm.) and rapeseed oil. Model fat blends were crystallized in laboratory votatory. The solid fat content, the rheological properties of fat blends were determined in the dependence on fatty acids composition in structured fat. Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky měly molární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku.
dcterms:title
Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny Potential of structured TAG of saturated FA for soft-margarines
skos:prefLabel
Potential of structured TAG of saturated FA for soft-margarines Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021180!RIV09-MSM-22330___
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n4:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n6:6854931 n6:8102856 n6:8603316
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
388066
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021180
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
structured fat; fat blend; SFC; rheological properties
n3:klicoveSlovo
n12:rheological%20properties n12:SFC n12:fat%20blend n12:structured%20fat
n3:kontrolniKodProRIV
[CE3B107F80D0]
n3:mistoKonaniAkce
Valtice
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
n3:obor
n9:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2008
n3:tvurceVysledku
Filip, Vladimír Šmidrkal, Jan Havelková, Kateřina Zárubová, Markéta
n3:typAkce
n18:CST
n3:zahajeniAkce
2008-05-14+02:00
n3:zamer
n11:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n8:hasPublisher
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
n14:isbn
978-80-86238-54-8
n13:organizacniJednotka
22330