This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17https://schema.org/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021145%21RIV09-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021145%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzi typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001. Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzi typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001. The objective of this study was to investigate the susceptibility of two microbial strains (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880) to the antimicrobial properties of several fatty acids and their esters. Fatty acids and their monoacylglycerols, munoacylglucoses and monoacylsucroses were used. The susceptibility of Bacillus cereus DMF 2001 to the antibacterial properties of selected compounds was investigated in exemplary cosmetic oil in water emulsion which was prepared.
dcterms:title
Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití Antimicrobial effect of derivatives of fatty acids and their use Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití
skos:prefLabel
Antimicrobial effect of derivatives of fatty acids and their use Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021145!RIV09-MSM-22330___
n4:aktivita
n20:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n13:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n9:6854931 n9:8603316
n4:druhVysledku
n11:D
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
356464
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021145
n4:jazykVysledku
n15:cze
n4:klicovaSlova
fatty acids; fatty acid esters; cosmetic emulsions; preservatives; antimicrobial effect
n4:klicoveSlovo
n5:antimicrobial%20effect n5:fatty%20acid%20esters n5:cosmetic%20emulsions n5:preservatives n5:fatty%20acids
n4:kontrolniKodProRIV
[500FCB71F31B]
n4:mistoKonaniAkce
Kamenice na Lipou
n4:mistoVydani
Pardubice
n4:nazevZdroje
XLI. Seminář o tenzidech a detergentech
n4:obor
n10:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2008
n4:tvurceVysledku
Švejcarová, Martina Šmidrkal, Jan Karlová, Tereza Filip, Vladimír
n4:typAkce
n19:CST
n4:zahajeniAkce
2008-10-20+02:00
n4:zamer
n12:MSM6046137305
s:numberOfPages
10
n8:hasPublisher
Univerzita Pardubice
n17:isbn
978-80-7395-088-0
n6:organizacniJednotka
22330