This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021128%21RIV09-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021128%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
n16:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Je stálá diskuse, zda máslo (mléčný tuk) nebo margarín (rostlinný tuk) je optimální pro naši výživu. Fakt, že mléčný tuk obsahuje mnoho minoritních mastných kyselin je většinou přehlížen. 11-cyklohexyludekanová kyselina je obsažena v kravském mléce v množství 0,1 - 0,2 %. V mateřském mléce je taktéž obsažena. Tato kyselina byla syntetizována a byly zkoumány její antimikrobiální vlastnosti. Je stálá diskuse, zda máslo (mléčný tuk) nebo margarín (rostlinný tuk) je optimální pro naši výživu. Fakt, že mléčný tuk obsahuje mnoho minoritních mastných kyselin je většinou přehlížen. 11-cyklohexyludekanová kyselina je obsažena v kravském mléce v množství 0,1 - 0,2 %. V mateřském mléce je taktéž obsažena. Tato kyselina byla syntetizována a byly zkoumány její antimikrobiální vlastnosti. In an ongoig discussion of it is butter (milk fat) or margarine (plant fat) that is optimal for our diet. The fact that the milk fat contains many minor fatty acids is mostly neglected. The 11-cyclohexaneundecanoic acid is contained in cow milk fat in amount 0.1 - 0.2 %. It is also contained in human milk. This acid was synthesized and its antimicrobial properties were investigated.
dcterms:title
Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích Importance of minority fatty acid in edible fats Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích
skos:prefLabel
Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích Importance of minority fatty acid in edible fats Význam minoritních mastných kyselin v jedlých tucích
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021128!RIV09-MSM-22330___
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n5:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n15:8102856 n15:6854931 n15:8603316
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
405291
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021128
n3:jazykVysledku
n6:cze
n3:klicovaSlova
11-cycklohexaneundecanoic acid; milk fat; margarine; antimicrobial properties
n3:klicoveSlovo
n4:milk%20fat n4:margarine n4:11-cycklohexaneundecanoic%20acid n4:antimicrobial%20properties
n3:kontrolniKodProRIV
[AE2E324A69BD]
n3:mistoKonaniAkce
Valtice
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2008
n3:tvurceVysledku
Zárubová, Markéta Šmidrkal, Jan Karlová, Tereza Filip, Vladimír
n3:typAkce
n20:CST
n3:zahajeniAkce
2008-05-14+02:00
n3:zamer
n17:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n19:hasPublisher
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
n13:isbn
978-80-86238-54-8
n8:organizacniJednotka
22330