This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021095%21RIV09-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021095%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka. Pasta were produced according to standardised pasta-making procedure of ITC Prague by using press Korngolg TR70 from three flour types ? bright, semi-bright and semolina. Egg ratio addition (0, 1, 2) on pasta colour was measured on Minolta CM-2600d. Determined yellowness values b* were understandably higher for semolina. The strongest positive impact of increasing eggs percentage was observed for pasta from bright flour. Cluster analysis proved a dominant role of used flour on prepared pasta colour. Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka.
dcterms:title
Influence of wheat flour and further components on pasta quality Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
skos:prefLabel
Influence of wheat flour and further components on pasta quality Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021095!RIV09-MSM-22330___
n5:aktivita
n10:Z
n5:aktivity
Z(MSM6046137305)
n5:dodaniDat
n11:2009
n5:domaciTvurceVysledku
n8:6927254 n8:6407412
n5:druhVysledku
n20:D
n5:duvernostUdaju
n13:S
n5:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
403281
n5:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021095
n5:jazykVysledku
n15:cze
n5:klicovaSlova
pasta; colour; flour type; egg ratio
n5:klicoveSlovo
n14:pasta n14:flour%20type n14:egg%20ratio n14:colour
n5:kontrolniKodProRIV
[C60CC62796BB]
n5:mistoKonaniAkce
Pardubice
n5:mistoVydani
Hradec Králové
n5:nazevZdroje
Sborník 17. Odborného semináře Qualima 08 k jakosti potravinářských a krmivářských produktů
n5:obor
n18:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:rokUplatneniVysledku
n11:2008
n5:tvurceVysledku
Švec, Ivan Sekerová, H. Hrušková, Marie Vítová, M.
n5:typAkce
n6:CST
n5:zahajeniAkce
2008-10-21+02:00
n5:zamer
n19:MSM6046137305
s:issn
1213-5380
s:numberOfPages
3
n17:hasPublisher
Mezos S.r.o.
n16:organizacniJednotka
22330