This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021094%21RIV09-MSM-22330___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021094%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila. Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila. Different pasta recipes were tested on three flour types (bright, semi-bright, semolina) including three egg levels (0, 1, 2) and supplement of 12 non-traditional cereals. Pasta colour was evaluated at Minolta CM-2600d from dried milled samples. As presumed, semolina yellowness was higher than for other flour. Yel-lowness enhancement by egg dosage was the highest for bright flour pasta. Colour of archaic wheat en-riched pastas differed not from standard, while spectra of barley-fortified ones had lower yellowness b* at constant whiteness L*. Lupin addition attract pasta colour profile, however buckwheat don?t ? pasta got braun shade and redness a* increased twofold.
dcterms:title
Pasta colour study ? flour and recipe influence Sledování barvy těstovin Sledování barvy těstovin
skos:prefLabel
Sledování barvy těstovin Pasta colour study ? flour and recipe influence Sledování barvy těstovin
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021094!RIV09-MSM-22330___
n3:aktivita
n17:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n8:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n4:6927254 n4:6407412
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
395191
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021094
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
flour type; pasta recipe; non-traditional cereals; colour
n3:klicoveSlovo
n6:colour n6:non-traditional%20cereals n6:pasta%20recipe n6:flour%20type
n3:kontrolniKodProRIV
[D118A0CDAE1B]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník XXXIV. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n20:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2008
n3:tvurceVysledku
Hrušková, Marie Vítová, M. Švec, Ivan Sekerová, H.
n3:typAkce
n13:CST
n3:zahajeniAkce
2008-05-26+02:00
n3:zamer
n18:MSM6046137305
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
4
n11:hasPublisher
VÚPP
n12:organizacniJednotka
22330