This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021069%21RIV09-MSM-22330___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021069%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Video image analysis proved to be a suitable method for evaluation the quality of meat and meat products. The advantages and problems of VIA are discussed. Several examples of use of VIA in meat technology are given: monitoring of moulds growth and salts crystallization on dry sausages surface, hem pigments oxidization in meat products, colour stabilization in minced meat using carbon monoxide, meat greening, bones discoloration and reddening of cooked nitrite free sausages. Video image analysis proved to be a suitable method for evaluation the quality of meat and meat products. The advantages and problems of VIA are discussed. Several examples of use of VIA in meat technology are given: monitoring of moulds growth and salts crystallization on dry sausages surface, hem pigments oxidization in meat products, colour stabilization in minced meat using carbon monoxide, meat greening, bones discoloration and reddening of cooked nitrite free sausages. Analýza obrazu je vhodná metoda pro hodnocení kvality masa a masných výrobků. Jsou diskutovány výhody a nevýhody využití analýzy obrazu. Analýzu obrazu lze použít pro sledování růstu plísní a krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů, oxidace hemových barviv v masných výrobcích, zachování barvy v mělněném mase baleném v atmosféře s přidaným oxidem uhelnatým. Dále má využití pro hodnocení diskolorace kostí.
dcterms:title
Bildanalyse in der Fleischverarbeitung Analůýza obrazu v technologii masa Video image analysis in meat technology
skos:prefLabel
Bildanalyse in der Fleischverarbeitung Analůýza obrazu v technologii masa Video image analysis in meat technology
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00021069!RIV09-MSM-22330___
n4:aktivita
n15:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:cisloPeriodika
5/6
n4:dodaniDat
n9:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n10:1621297
n4:druhVysledku
n18:J
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
357969
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00021069
n4:jazykVysledku
n7:ger
n4:klicovaSlova
VIA; meat; colour; hem pigments
n4:klicoveSlovo
n8:hem%20pigments n8:meat n8:colour n8:VIA
n4:kodStatuVydavatele
DE - Spolková republika Německo
n4:kontrolniKodProRIV
[37567C115950]
n4:nazevZdroje
Fleischerei technik
n4:obor
n5:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2008
n4:svazekPeriodika
24
n4:tvurceVysledku
Bělková, Bo-Anne Pipek, Petr Staruch, Ladislav
n4:zamer
n16:MSM6046137305
s:issn
0176-9502
s:numberOfPages
3
n11:organizacniJednotka
22330