This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019992%21RIV09-MPO-22330___/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n7https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019992%21RIV09-MPO-22330___
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Several factors influencing on the colour and the oxidation component of ham were studied. Colour was evaluated using reflectance spectrophotometry and video image analysis, nitroxymyochrom ratio was evaluated too. Lipid oxidation was characterised by TBAR. The colorants cochineal, Arpink red and lycopen influenced the hue of ham without significant effect on oxidation. Use of rosemary extract has rather prooxidative effect ? the details need further investigation. Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek. Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek.
dcterms:title
Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham
skos:prefLabel
Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham
skos:notation
RIV/60461373:22330/08:00019992!RIV09-MPO-22330___
n3:aktivita
n11:P n11:Z
n3:aktivity
P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n18:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n15:1621297
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n22:S
n3:entitaPredkladatele
n21:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
364945
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/08:00019992
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
Antioxidants; rosemary; image analysis; ham
n3:klicoveSlovo
n8:rosemary n8:ham n8:Antioxidants n8:image%20analysis
n3:kontrolniKodProRIV
[887D4202D663]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Hygiena alimentorum, Štrbské Pleso
n3:obor
n4:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n20:FT-TA3%2F059
n3:rokUplatneniVysledku
n18:2008
n3:tvurceVysledku
Střelcová, Olga Staruch, Ladislav Potůček, Tomáš Petrová, Michaela Pipek, Petr
n3:typAkce
n19:EUR
n3:zahajeniAkce
2008-05-07+02:00
n3:zamer
n12:MSM6046137305
s:numberOfPages
4
n5:hasPublisher
Štátná vetrerinárna a potavinová správa SR
n7:isbn
978-80-7148-059-4
n9:organizacniJednotka
22330