This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019219%21RIV08-MSM-22330___/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019219%21RIV08-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
The work is focused on the research of eight fermented soy products (alternative to dairy yoghurt) with different base mixes, flavouring and aroma additives, produced by two companies - MONA Naturprodukte (trademark BIOPURE) and ALPRO EU (trademarks ALPRO and PROVAMEL). All products were certificated bio-products and received in trade fair BioFach 2006. The quality of these bio-products was evaluated by total counts of yoghurt culture (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus), and both values of titratable acidity and active acidity at the end of the expiration date. Some of the branch products of ALPRO and PROVAMEL, labelled as dairy free alternatives to yoghurts and desserts, reached less than 104 CFU.g-1 viable cells of lactobacilli and 107 CFU.g-1 viable cells of streptococci. The highest total counts of yoghurt culture in the tested fermented soy products were detected in BIOPURE products (higher than 108 CFU.g-1 viable cells of yoghurt culture). Práce se zabývala sledováním kvality 8 fermentovaných sójových výrobků (analogů mléčných jogurtů) s různým složením základní směsi a ochucením od firem MONA Naturprodukte (obchodní značka BIOPURE) a ALPRO EU (obchodní značky ALPRO a PROVAMEL). Všechny zkoumané výrobky patří mezi certifikované biopotraviny, byly získány na potravinářském veletrhu BioFach 2006. Posuzovaní kvality u těchto biopotravin bylo zejména z hlediska zjištění celkových počtů jogurtové kultury (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus), stanovení titrační a aktivní kyselosti na konci data spotřeby. Některé výrobky řady ALPRO a PROVAMEL, označované jako nemléčná alternativa jogurtů a dezertů, dosahovaly méně než 104 JTK.g-1 živých buněk laktobacilů a 107 JTK.g-1 streptokoků. Nejvyšší počty jogurtové kultury byly zaznamenány ve fermentovaných sójových výrobcích BIOPURE (vyšší než 108 JTK.g-1). Práce se zabývala sledováním kvality 8 fermentovaných sójových výrobků (analogů mléčných jogurtů) s různým složením základní směsi a ochucením od firem MONA Naturprodukte (obchodní značka BIOPURE) a ALPRO EU (obchodní značky ALPRO a PROVAMEL). Všechny zkoumané výrobky patří mezi certifikované biopotraviny, byly získány na potravinářském veletrhu BioFach 2006. Posuzovaní kvality u těchto biopotravin bylo zejména z hlediska zjištění celkových počtů jogurtové kultury (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus), stanovení titrační a aktivní kyselosti na konci data spotřeby. Některé výrobky řady ALPRO a PROVAMEL, označované jako nemléčná alternativa jogurtů a dezertů, dosahovaly méně než 104 JTK.g-1 živých buněk laktobacilů a 107 JTK.g-1 streptokoků. Nejvyšší počty jogurtové kultury byly zaznamenány ve fermentovaných sójových výrobcích BIOPURE (vyšší než 108 JTK.g-1).
dcterms:title
Quality Monitoring of Fermented Soy Products Originally from Organic Farming SLEDOVÁNÍ KVALITY FERMENTOVANÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ PŮVODEM Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ SLEDOVÁNÍ KVALITY FERMENTOVANÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ PŮVODEM Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ
skos:prefLabel
SLEDOVÁNÍ KVALITY FERMENTOVANÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ PŮVODEM Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ Quality Monitoring of Fermented Soy Products Originally from Organic Farming SLEDOVÁNÍ KVALITY FERMENTOVANÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ PŮVODEM Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ
skos:notation
RIV/60461373:22330/07:00019219!RIV08-MSM-22330___
n3:strany
191-194
n3:aktivita
n12:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n5:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n6:2491060 n6:6522815
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
450297
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/07:00019219
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
bio-products; soy products; yoghurt culture; lactobacilli; streptococci
n3:klicoveSlovo
n4:streptococci n4:soy%20products n4:bio-products n4:lactobacilli n4:yoghurt%20culture
n3:kontrolniKodProRIV
[24898D80E801]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Ekologické zemědělství 2007, 6. 7.2/2007, Česká zemědělská univerzita, Praha
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2007
n3:tvurceVysledku
Dvořáková, Eva Dvořák, Milan Chumchalová, Jana Pavlasová, Marcela
n3:zamer
n10:MSM6046137305
s:numberOfPages
214
n13:hasPublisher
Česká zemědělská univerzita v Praze
n20:isbn
978-80-213-1611-9
n8:organizacniJednotka
22330