This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019172%21RIV08-MSM-22330___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019172%21RIV08-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Processed cheese flavouring is known to be one of the traditional ways of increasing product attractivity and distribution. Fresh (cultivated) mushrooms, dried mushrooms, mushroom flavour products or synthetic additives are suitable for mushroom flavour acquisition. Typical mushroom flavour of fresh sporocarps is caused by the %22mushroom alcohol%22 1-octen-3-ol. Volatile compounds of two samples, %22Tavený sýr se žampiony (processed cheese with champion mushrooms)%22 and %22Tavený sýr lahůdkový roztíratelný (same cheese with no champion mushrooms)%22 (both Delvita, Czech republic), were thoroughly analyzed using GC/MS chromatography. Volatile compounds were isolated using SPME technique. Mushroom flavour in the sample of the processed cheese with champion mushrooms is caused by the presence of 1-octen-3-ol, which was apparently a part of a flavouring additive. Presence of other natural mushroom flavour components was not proved reliably. Ochucování tavených sýrů patří k tradičním způsobům zvýšení atraktivity výrobku a rozšíření sortimentu. Pro získání houbové příchuti je možno využít čerstvých (pěstovaných) hub, sušených hub, houbových kořenících přípravků nebo synthetických přísad. Typické houbové aroma čerstvých hub způsobuje tzv. %22houbový alkohol%22 1-okten-3-ol. Podrobně byly metodou GC-MS analyzovány těkavé látky ze vzorků %22Tavený sýr se žampiony%22 a %22Tavený sýr lahůdkový roztíratelný%22 (oba Delvita, Česká Republika). Pro izolaci těkavých látek byla využita technika SPME. Houbové aroma vzorku taveného sýra se žampiony je způsobeno přítomností 1-okten-3-olu, který byl zřejmě součástí aromatizační přísady. Nebyla spolehlivě prokázána přítomnost dalších komponent přítomných v přírodních houbových aromatech. Ochucování tavených sýrů patří k tradičním způsobům zvýšení atraktivity výrobku a rozšíření sortimentu. Pro získání houbové příchuti je možno využít čerstvých (pěstovaných) hub, sušených hub, houbových kořenících přípravků nebo synthetických přísad. Typické houbové aroma čerstvých hub způsobuje tzv. %22houbový alkohol%22 1-okten-3-ol. Podrobně byly metodou GC-MS analyzovány těkavé látky ze vzorků %22Tavený sýr se žampiony%22 a %22Tavený sýr lahůdkový roztíratelný%22 (oba Delvita, Česká Republika). Pro izolaci těkavých látek byla využita technika SPME. Houbové aroma vzorku taveného sýra se žampiony je způsobeno přítomností 1-okten-3-olu, který byl zřejmě součástí aromatizační přísady. Nebyla spolehlivě prokázána přítomnost dalších komponent přítomných v přírodních houbových aromatech.
dcterms:title
Houbové aroma v tavených sýrech Mushroom flavour in processed cheese Houbové aroma v tavených sýrech
skos:prefLabel
Mushroom flavour in processed cheese Houbové aroma v tavených sýrech Houbové aroma v tavených sýrech
skos:notation
RIV/60461373:22330/07:00019172!RIV08-MSM-22330___
n4:strany
216-220
n4:aktivita
n10:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n16:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n19:8936579 n19:5807263
n4:druhVysledku
n20:D
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
424803
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/07:00019172
n4:jazykVysledku
n17:cze
n4:klicovaSlova
processed cheese; mushroom flavour; GC-MS; SPME
n4:klicoveSlovo
n12:GC-MS n12:processed%20cheese n12:mushroom%20flavour n12:SPME
n4:kontrolniKodProRIV
[82625067A689]
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
n4:obor
n18:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n16:2007
n4:tvurceVysledku
Pudil, František Janda, Václav Uvíra, Roman
n4:zamer
n5:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n7:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n15:isbn
978-80-7080-661-6
n9:organizacniJednotka
22330