This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019097%21RIV08-MSM-22330___/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019097%21RIV08-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo vyzkoušet možnosti objektivního hodnocení kvality masa. U vybraných vzorků masa byl hodnocen obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně pomocí analýzy obrazu. Výsledky měření byly srovnány s chemickými a mechanickými metodami hodnocení jakosti masa. Zpracovávaným materiálem byla vepřová krkovice a různé části hovězího masa: kližka, nízký a vysoký roštěnec, ze kterého se použil vždy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně byl hodnocen pomocí analýzy obrazu a výsledky byly srovnány s výsledky chemického stanovení tuku a pojivové tkáně. Byl také zkoumán vztah mezi obsahem intramuskulárního tuku, pojivové tkáně, kolagenu a křehkostí masa hodnocenou metodou střihu dle Warnera a Bratzlera. Analýza obrazu se ukázala jako vhodná metoda pro stanovení intramuskulárního tuku, zatímco v případě pojivové tkáně byla nižší shoda mezi výsledky analýzy obrazu a chemického stanovení kolagenu. Byla prokázána souvislost mezi obsahem intramusk Cílem práce bylo vyzkoušet možnosti objektivního hodnocení kvality masa. U vybraných vzorků masa byl hodnocen obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně pomocí analýzy obrazu. Výsledky měření byly srovnány s chemickými a mechanickými metodami hodnocení jakosti masa. Zpracovávaným materiálem byla vepřová krkovice a různé části hovězího masa: kližka, nízký a vysoký roštěnec, ze kterého se použil vždy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně byl hodnocen pomocí analýzy obrazu a výsledky byly srovnány s výsledky chemického stanovení tuku a pojivové tkáně. Byl také zkoumán vztah mezi obsahem intramuskulárního tuku, pojivové tkáně, kolagenu a křehkostí masa hodnocenou metodou střihu dle Warnera a Bratzlera. Analýza obrazu se ukázala jako vhodná metoda pro stanovení intramuskulárního tuku, zatímco v případě pojivové tkáně byla nižší shoda mezi výsledky analýzy obrazu a chemického stanovení kolagenu. Byla prokázána souvislost mezi obsahem intramusk Meat quality was evaluated by content of the intramuscular fat and connective tissue measured by video image analysis. Neasured data were correlated to the texture measurement by shear force after Warner Bratzler.
dcterms:title
Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa. Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa. Relation of fat content a connective tissue and texture
skos:prefLabel
Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa. Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa. Relation of fat content a connective tissue and texture
skos:notation
RIV/60461373:22330/07:00019097!RIV08-MSM-22330___
n3:strany
171-174
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n11:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n13:1621297 n13:2163438
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
451343
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/07:00019097
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
adipose tissue; texture; VIA
n3:klicoveSlovo
n8:adipose%20tissue n8:VIA n8:texture
n3:kontrolniKodProRIV
[6E6C20ABE09D]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků z XXXVIII.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2007
n3:tvurceVysledku
Pipek, Petr Břečka, Martin Jeleníková, Jarmila Šikulová, Markéta
n3:zamer
n14:MSM6046137305
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
4
n12:hasPublisher
VÚPP
n19:organizacniJednotka
22330