This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n4https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00017988%21RIV08-MSM-22330___/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00017988%21RIV08-MSM-22330___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Analýza obrazu se osvědčila při sledování dynamiky jak růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kriteriem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. Po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) lze sledovat dynamiku růstu plísní i podle i podle průměru kolonií. Ukázalo se, že použité protiplísňové prostředky preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí (převažoval Na2HPO4) byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu). Analýza obrazu se osvědčila při sledování dynamiky jak růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kriteriem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. Po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) lze sledovat dynamiku růstu plísní i podle i podle průměru kolonií. Ukázalo se, že použité protiplísňové prostředky preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí (převažoval Na2HPO4) byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu). Video image analysis proved to be a suitable method for observation of surface phenomenon's of dry sausages. It can occur there both moulds growth and salt crystallisation. Moulds were suppressed by surface treatment by sorbate, lactic acid and natamycin, the last one was most efficient. Predominant crystals on the surface were identified as Na2HPO4; their presence was influenced by polyphosphates addition in the sausage mixture and by oscillations of temperature and relative air humidity.
dcterms:title
Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků. Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků. Video image analysis for evaluation of quality of meat and meat products.
skos:prefLabel
Video image analysis for evaluation of quality of meat and meat products. Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků. Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků.
skos:notation
RIV/60461373:22330/07:00017988!RIV08-MSM-22330___
n3:strany
16-21
n3:aktivita
n12:Z n12:P
n3:aktivity
P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n14:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n5:1621297
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n21:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
409767
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/07:00017988
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
VIA; meat products; quality
n3:klicoveSlovo
n6:quality n6:meat%20products n6:VIA
n3:kontrolniKodProRIV
[623EA9539FB1]
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Zborník prednáškových a posterových príspevkov zo XVI. Medzinárodnej konferencie LABORALIM 2007 o analytických metódach v potravinárstve, v súlade s harmonizáciou legislatívy EÚ
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n7:FT-TA3%2F059
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2007
n3:tvurceVysledku
Pipek, Petr Staruch, Ladislav Bělková, Bo-Anne Lojková, Anna
n3:zamer
n19:MSM6046137305
s:numberOfPages
6
n16:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n4:isbn
978-80-227-2628-3
n11:organizacniJednotka
22330