This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00022536%21RIV10-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00022536%21RIV10-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Barvu mletého masa lze stabilizovat pomocí oxidu uhelnatého Na rozdíl od běžně užívané kyslíkové atmosféry nevede k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Námitkou proti jeho použití je, že se případná zkáza masa neprojeví rychlou změnou barvy. K zamyšlení je, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda oxidem uhelnatým stabilizovat barvu, omezit oxidaci tuků a případnou zkázu poznat jinak než podle oxidace hemové skupiny. By firmmly bonding with the blood pigments, carbon monoxidse stabilises meat colour and prevent the oxidadation of fat. Minced meat eat colour was measured using video image analysis and reflectance spectrophotometry. Barvu mletého masa lze stabilizovat pomocí oxidu uhelnatého Na rozdíl od běžně užívané kyslíkové atmosféry nevede k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Námitkou proti jeho použití je, že se případná zkáza masa neprojeví rychlou změnou barvy. K zamyšlení je, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda oxidem uhelnatým stabilizovat barvu, omezit oxidaci tuků a případnou zkázu poznat jinak než podle oxidace hemové skupiny.
dcterms:title
Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa Carbon monoxide stabilises meat colour
skos:prefLabel
Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa Carbon monoxide stabilises meat colour Oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa
skos:notation
RIV/60461373:22330/06:00022536!RIV10-MSM-22330___
n6:aktivita
n7:S
n6:aktivity
S
n6:cisloPeriodika
2
n6:dodaniDat
n8:2010
n6:domaciTvurceVysledku
n11:1621297
n6:druhVysledku
n9:J
n6:duvernostUdaju
n13:S
n6:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n6:idSjednocenehoVysledku
491310
n6:idVysledku
RIV/60461373:22330/06:00022536
n6:jazykVysledku
n17:cze
n6:klicovaSlova
minced meat; carbon monoxide; colour; myoglobin
n6:klicoveSlovo
n10:carbon%20monoxide n10:colour n10:minced%20meat n10:myoglobin
n6:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n6:kontrolniKodProRIV
[B4D4F108320F]
n6:nazevZdroje
Maso
n6:obor
n16:GM
n6:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n6:pocetTvurcuVysledku
3
n6:rokUplatneniVysledku
n8:2006
n6:svazekPeriodika
17
n6:tvurceVysledku
Krnáčová, Zuzana Milatová, Eva Pipek, Petr
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
5
n14:organizacniJednotka
22330