This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017950%21RIV07-MSM-22330___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017950%21RIV07-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
V posledních letech dochází na světových trzích k zájmu o nové typy výrobků s bakteriemi mléčného kvašení. Jedná se především o analogy mléčných výrobků připravené na bázi luštěnin, zejména pak sóji, které v minoritě doplňují trh s mléčnými fermentovanými výrobky. V této práci bylo hodnoceno osm zahraničních fermentovaných sójových výrobků s různým složením média a ochucující složkou od společnosti BIOPURE a ALPRO EU s dvěma obchodními značkami ALPRO a PROVAMEL. Kvalita jednotlivých výrobků byla posuzována z hlediska počtů Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus, titrační a aktivní kyselostí na konci data spotřeby. U výrobků značky PROVAMEL a ALPRO, které byly výrobcem specifikovány jako analogy jogurtu povahy desertu, byly počty laktobacilů nižší než 104 JTK*g-1 a počty streptokoků dosahovaly řádu 107 JTK*g-1. U produktů firmy BIOPURE, které jsou na obalu označeny jako fermentované výrobky s jogurtovou kulturou, se pohybovaly počty streptokoků i laktobacilů v řádu 108 The quality of eight fermented soy products was tested from the point of view of total counts of Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus, titratable acidity and active acidity. V posledních letech dochází na světových trzích k zájmu o nové typy výrobků s bakteriemi mléčného kvašení. Jedná se především o analogy mléčných výrobků připravené na bázi luštěnin, zejména pak sóji, které v minoritě doplňují trh s mléčnými fermentovanými výrobky. V této práci bylo hodnoceno osm zahraničních fermentovaných sójových výrobků s různým složením média a ochucující složkou od společnosti BIOPURE a ALPRO EU s dvěma obchodními značkami ALPRO a PROVAMEL. Kvalita jednotlivých výrobků byla posuzována z hlediska počtů Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus, titrační a aktivní kyselostí na konci data spotřeby. U výrobků značky PROVAMEL a ALPRO, které byly výrobcem specifikovány jako analogy jogurtu povahy desertu, byly počty laktobacilů nižší než 104 JTK*g-1 a počty streptokoků dosahovaly řádu 107 JTK*g-1. U produktů firmy BIOPURE, které jsou na obalu označeny jako fermentované výrobky s jogurtovou kulturou, se pohybovaly počty streptokoků i laktobacilů v řádu 108
dcterms:title
Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích. Lactic acid bacteria in fermented soy products Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích.
skos:prefLabel
Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích. Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích. Lactic acid bacteria in fermented soy products
skos:notation
RIV/60461373:22330/06:00017950!RIV07-MSM-22330___
n3:strany
229-233
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n11:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n10:6522815 n10:2491060
n3:druhVysledku
n12:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
466544
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/06:00017950
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
Fermented soy products; yoghurt culture; titratable acidity
n3:klicoveSlovo
n8:titratable%20acidity n8:yoghurt%20culture n8:Fermented%20soy%20products
n3:kontrolniKodProRIV
[D336D81AD052]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
n3:obor
n13:EI
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2006
n3:tvurceVysledku
Chumchalová, Jana Dvořáková, Eva Dvořák, Milan
n3:typAkce
n19:CST
n3:zahajeniAkce
2006-01-26+01:00
n3:zamer
n18:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n7:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Česká společnost chemická; Českomoravský svaz mlékárenský
n21:isbn
80-7080-620-6
n17:organizacniJednotka
22330