This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017892%21RIV07-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017892%21RIV07-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Changes of volatiles in the fresh and dried mushroom shiitake were studied. During heating or homogenization important sensory changes were observed. The sulfur compounds including lentionine and other volatiles were detected. Byly sledovány změny těkavých látek v čerstvých a sušených plodnicích houby shiitake se zaměřením na senzorické změny. V souladu s publikovanými výsledky jsou pro tento materiál významné složky sekundárního aroma vznikající v důsledku působení enzymů a zvýšené teploty. V tepelně ošetřených plodnicích byly detegovány charakteristické sirné komponenty včetně lentioninu a dalších těkavých látek Byly sledovány změny těkavých látek v čerstvých a sušených plodnicích houby shiitake se zaměřením na senzorické změny. V souladu s publikovanými výsledky jsou pro tento materiál významné složky sekundárního aroma vznikající v důsledku působení enzymů a zvýšené teploty. V tepelně ošetřených plodnicích byly detegovány charakteristické sirné komponenty včetně lentioninu a dalších těkavých látek
dcterms:title
Shiitake (Lentinus edodes) jako zdroj biologicky a senzoricky aktivních látek Shiitake (Lentinus edodes) jako zdroj biologicky a senzoricky aktivních látek Mushroom shiitake (Lentinus edodes) as a source of the biologicaly and sensory active compounds
skos:prefLabel
Shiitake (Lentinus edodes) jako zdroj biologicky a senzoricky aktivních látek Mushroom shiitake (Lentinus edodes) as a source of the biologicaly and sensory active compounds Shiitake (Lentinus edodes) jako zdroj biologicky a senzoricky aktivních látek
skos:notation
RIV/60461373:22330/06:00017892!RIV07-MSM-22330___
n3:strany
738-738
n3:aktivita
n17:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:cisloPeriodika
8
n3:dodaniDat
n11:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n9:5807263 n9:8936579
n3:druhVysledku
n6:J
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
499156
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/06:00017892
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
Lentinus edodes; lentionine; shiitake; GC-MS; volatiles
n3:klicoveSlovo
n15:volatiles n15:GC-MS n15:lentionine n15:shiitake n15:Lentinus%20edodes
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[361B83CBF445]
n3:nazevZdroje
Chemické listy
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2006
n3:svazekPeriodika
100
n3:tvurceVysledku
Uvíra, Roman Pudil, František Janda, Václav
n3:zamer
n13:MSM6046137305
s:issn
0009-2770
s:numberOfPages
1
n12:organizacniJednotka
22330