This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017886%21RIV07-MSM-22330___/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017886%21RIV07-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Těkavé látky sušených a vařených smržů byly izolovány extrakční destilací dichlórmethanem a po odpaření rozpouštědla z extraktu analyzovány technikou GC-MS. Nejvýznamnější skupinou látek nalezených v extraktu jsou pyrazinové deriváty, které se zřejmě výrazně uplatňují i v charakteristických senzorických vlastnostech produktů ze smržů. Volatiles of the dried and cooked morchells were isolated by SDE with dichloro methane and analysed by GC-MS technique. Alkyl pyrazines identied in extract appear to be the main characteristic sensory active compounds. Těkavé látky sušených a vařených smržů byly izolovány extrakční destilací dichlórmethanem a po odpaření rozpouštědla z extraktu analyzovány technikou GC-MS. Nejvýznamnější skupinou látek nalezených v extraktu jsou pyrazinové deriváty, které se zřejmě výrazně uplatňují i v charakteristických senzorických vlastnostech produktů ze smržů.
dcterms:title
Těkavé látky vařeného smrže špičatého (Morchella conica Volatile components of cooked mushroom Morchella conica Těkavé látky vařeného smrže špičatého (Morchella conica
skos:prefLabel
Těkavé látky vařeného smrže špičatého (Morchella conica Těkavé látky vařeného smrže špičatého (Morchella conica Volatile components of cooked mushroom Morchella conica
skos:notation
RIV/60461373:22330/06:00017886!RIV07-MSM-22330___
n3:strany
68-72
n3:aktivita
n17:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n13:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n9:8936579 n9:5807263
n3:druhVysledku
n12:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
503223
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/06:00017886
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
Morchella conica; mushroom; volatiles; pyrazines; SDE
n3:klicoveSlovo
n4:Morchella%20conica n4:pyrazines n4:volatiles n4:SDE n4:mushroom
n3:kontrolniKodProRIV
[EE884461624F]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n6:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2006
n3:tvurceVysledku
Janda, Václav Uvíra, Roman Pudil, František
n3:zamer
n14:MSM6046137305
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
5
n8:hasPublisher
VÚPP
n11:organizacniJednotka
22330