This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017860%21RIV07-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017860%21RIV07-MSM-22330___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
This work was focused on a determination of an antibacterial activity of 144 lactic acid bacteria isolated from delicacy products and raw material used for their preparation. Only three strains (EN3, EN14 and EN15) out of this collection showed the antibacterial activity. According to the phenotypical identification they were classified as Enterococcus genus. These three strains inhibited the indicator strains Lbc. sakei DMF3017 and lactobacilli (heterofermentative isolates from delicacy products and strains of czech and foreign collections of microorganisms). They showed activity also against lactococci, Bacillus sp. and the strain EN3 inhibited also Listeria monocytogenes. Tato práce byla zaměřena na určení antibakteriální aktivity 85 kmenů bakterií mléčného kvašení izolovaných z lahůdkových výrobků a surovin použitých pro jejich výrobu. Jen 3 kmeny (EN3, EN14 a EN15) z testovaného souboru mikroorganismů vykazovaly antibakteriální aktivitu. Tyto kmeny byly zařazeny na základě fenotypové identifikace do rodu Enterococcus. Tyto kmeny byly aktivní vůči známému indikátorovému kmeni Lbc. sakei DMF3017 a dále vůči laktobacilům (heterofermentativní izoláty z lahůdkových výrobků a z českých a zahraničních sbírek). Aktivita byla také prokázána vůči laktokokům, Bacillus sp. a v případě kmene Enterococcus sp. EN3 i vůči kmeni Listeria monocytogenes. Tato práce byla zaměřena na určení antibakteriální aktivity 85 kmenů bakterií mléčného kvašení izolovaných z lahůdkových výrobků a surovin použitých pro jejich výrobu. Jen 3 kmeny (EN3, EN14 a EN15) z testovaného souboru mikroorganismů vykazovaly antibakteriální aktivitu. Tyto kmeny byly zařazeny na základě fenotypové identifikace do rodu Enterococcus. Tyto kmeny byly aktivní vůči známému indikátorovému kmeni Lbc. sakei DMF3017 a dále vůči laktobacilům (heterofermentativní izoláty z lahůdkových výrobků a z českých a zahraničních sbírek). Aktivita byla také prokázána vůči laktokokům, Bacillus sp. a v případě kmene Enterococcus sp. EN3 i vůči kmeni Listeria monocytogenes.
dcterms:title
Antibacterial activity of bacteria isolated from delicacy products Antibakteriální aktivita izolátů z majonézových výrobků Antibakteriální aktivita izolátů z majonézových výrobků
skos:prefLabel
Antibakteriální aktivita izolátů z majonézových výrobků Antibacterial activity of bacteria isolated from delicacy products Antibakteriální aktivita izolátů z majonézových výrobků
skos:notation
RIV/60461373:22330/06:00017860!RIV07-MSM-22330___
n4:strany
256-260
n4:aktivita
n19:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:dodaniDat
n9:2007
n4:domaciTvurceVysledku
n11:6522815 n11:7902387 n11:6207251
n4:druhVysledku
n12:D
n4:duvernostUdaju
n21:S
n4:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
465490
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/06:00017860
n4:jazykVysledku
n7:cze
n4:klicovaSlova
Enterococcus; mayonnaise; antibacterial activity
n4:klicoveSlovo
n5:Enterococcus n5:mayonnaise n5:antibacterial%20activity
n4:kontrolniKodProRIV
[7F561DF9CDD1]
n4:mistoKonaniAkce
Praha
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
n4:obor
n20:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2006
n4:tvurceVysledku
Chumchalová, Jana Míková, Kamila Kučerová, Kateřina Navrátilová, Jiřina
n4:typAkce
n14:CST
n4:zahajeniAkce
2006-01-26+01:00
n4:zamer
n15:MSM6046137305
s:numberOfPages
5
n17:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n13:isbn
80-7080-620-6
n16:organizacniJednotka
22330