This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016482%21RIV07-MSM-22330___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016482%21RIV07-MSM-22330___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Technological quality of wheat cultivars produced at breeding fields at different planting condition (2004-2005) was evaluated by means of analytical and rheological traits and baking test. Cultivation regime has strong influence on a grain yield and wheat protein content. Technological effect of planting depends mostly on variety genetic specification. Important differences of tested flour parameters needed the changes of production condition for obtainment of comparable bread characteristics. Wheat with lower baking quality obtain by a higher fertilization better technological features so can be used for bakery production. Variability of growing years was proved by correlation analysis and radar graphs. Komplexní rozbor 10odrůd ozimé pšenice z šlechtitelského pokusu pěstovaných ve třech odlišných intenzitách pěstování v létech 2004 a 2005 zahrnuje znaky hodnotící mlynářské charakteristiky zrna, pekařské znaky mouky a vlastnosti těsta a pečiva. Intenzita pěstování ovlivňuje výnos a jakostní parametry zrna, zejména obsah N-látek. Vliv na technologickou kvalitu je diferencovaný podle genové specifikace odrůdy. Pro pšenice s nízkou pekařskou jakostí se vlivem zvýšené intenzity hnojení zlepšují tyto charakteristiky a lze předpokládat standardní užití v pekárnách. Technologickou jakost také ovlivňují klimatické podmínky daného roku pěstování, změny pro jednotlivé odrůdy jsou diferencované Komplexní rozbor 10odrůd ozimé pšenice z šlechtitelského pokusu pěstovaných ve třech odlišných intenzitách pěstování v létech 2004 a 2005 zahrnuje znaky hodnotící mlynářské charakteristiky zrna, pekařské znaky mouky a vlastnosti těsta a pečiva. Intenzita pěstování ovlivňuje výnos a jakostní parametry zrna, zejména obsah N-látek. Vliv na technologickou kvalitu je diferencovaný podle genové specifikace odrůdy. Pro pšenice s nízkou pekařskou jakostí se vlivem zvýšené intenzity hnojení zlepšují tyto charakteristiky a lze předpokládat standardní užití v pekárnách. Technologickou jakost také ovlivňují klimatické podmínky daného roku pěstování, změny pro jednotlivé odrůdy jsou diferencované
dcterms:title
Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005 Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005 Influence of farming condition on the crop and analytical parameters of quality of grain in years 2004-2005
skos:prefLabel
Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005 Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005 Influence of farming condition on the crop and analytical parameters of quality of grain in years 2004-2005
skos:notation
RIV/60461373:22330/06:00016482!RIV07-MSM-22330___
n3:strany
38-41
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:cisloPeriodika
3
n3:dodaniDat
n8:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n15:6432131 n15:6407412
n3:druhVysledku
n11:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
506462
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/06:00016482
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
correlation; miling and baking parameters; 2004-2005 crop
n3:klicoveSlovo
n5:miling%20and%20baking%20parameters n5:correlation n5:2004-2005%20crop
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[43209CCB155F]
n3:nazevZdroje
Obilnářské Listy
n3:obor
n4:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2006
n3:svazekPeriodika
XIV
n3:tvurceVysledku
Klem, K. Jirsa, Ondřej Hrušková, Marie Valová, Martina Palík, S.
n3:zamer
n14:MSM6046137305
s:issn
1212-138X
s:numberOfPages
4
n17:organizacniJednotka
22330