This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016321%21RIV06-MZE-22330___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016321%21RIV06-MZE-22330___
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byly vypracovány a ověřeny chromatografické metody pro průkaz rostlinných aditiv v masných výrobcích. Jako markery byly vybrány galaktooligosacharidy (raffinosa, stachyosa a verbaskosa) a kyselina fytová. Pro stanovení galaktooligosacharidů byla použitametoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s refraktometrickou detekcí (HPLC-RID) a dále metoda vysokoúčinné aniontové chromatografie (HPAEC) s pulsní amperometrickou detekcí (HPAEC-PAD). HPAEC-PAD byla použita i pro stanovení fytovékyseliny. Vyvinuté metody byly ověřeny na modelových a reálných vzorcích masných výrobků a byly u nich zjištěny vybrané charakteristiky. Ze získaných výsledků je zřejmé, že uvedenými metodami lze prokázat prakticky jakoukoliv rostlinnou surovinu v masnémvýrobku v množství desetin %. This paper described the developement of chromatographic method for the detection of plant additives in meat products. Raffinose family oligosaccharides were chosen as markers of plant additives. Two chromatographic method were developed and compare - HPLC with refractometric detection and HPAEC with pulsed amperometric detection. Both methods were proved on model and real samples of meat products. Byly vypracovány a ověřeny chromatografické metody pro průkaz rostlinných aditiv v masných výrobcích. Jako markery byly vybrány galaktooligosacharidy (raffinosa, stachyosa a verbaskosa) a kyselina fytová. Pro stanovení galaktooligosacharidů byla použitametoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s refraktometrickou detekcí (HPLC-RID) a dále metoda vysokoúčinné aniontové chromatografie (HPAEC) s pulsní amperometrickou detekcí (HPAEC-PAD). HPAEC-PAD byla použita i pro stanovení fytovékyseliny. Vyvinuté metody byly ověřeny na modelových a reálných vzorcích masných výrobků a byly u nich zjištěny vybrané charakteristiky. Ze získaných výsledků je zřejmé, že uvedenými metodami lze prokázat prakticky jakoukoliv rostlinnou surovinu v masnémvýrobku v množství desetin %.
dcterms:title
Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích Detection of plant additives in meat products
skos:prefLabel
Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích Detection of plant additives in meat products Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00016321!RIV06-MZE-22330___
n3:strany
32-36
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(QC1111)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n12:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n5:4375548 n5:8316260 n5:1780328 n5:8995354
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
517527
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00016321
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
Capillary electrophoresis; Food; Authenticity
n3:klicoveSlovo
n6:Authenticity n6:Capillary%20electrophoresis n6:Food
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[0BB1D8CFFDDB]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n13:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n14:QC1111
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2005
n3:svazekPeriodika
4
n3:tvurceVysledku
Vaňha, Jan Hinková, Andrea Kvasnička, František Sluková, Marcela
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
5
n11:organizacniJednotka
22330