This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016225%21RIV06-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016225%21RIV06-MSM-22330___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The validation and verification, terms commonly used abroad, are integral part of fully implemented and functional HACCP system. Term Validation is defined as a process focused on collecting and evaluation of scientific and technical information. On its base, it´s possible to decide about the system functionality, whether all the identified hazards are effectively controled. Among the usable resources, there are scientific publications, historical knowledge, experimental trials and last but not least predictive microbiology. Tercial predictive models (e.g. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) are commonly used abroad, mainly in USA to amend data given by classical microbiology methods. Clear advantage is possibility of quick assesment of the pathogen growth conditions in food production without need of microbiology. One of the disadvantages of these models is fact, that the influence of all internal and external factors on microbial growth is not incorporated (e.g. growth of competitive mi Ověřovací postupy jsou nedílnou součástí plně zavedeného a funkčního systému kritických bodů. V zahraničí jsou pro takovéto postupy běžně používány termíny validace a verifikace. Validace je definována jako proces získávání a vyhodnocování vědeckých a technických informací na jejichž základě je možné rozhodovat, zda je daný systém funkční, tedy zda dostatečně ovládá všechna identifikovaná nebezpečí. Mezi prostředky, které je možné využít v praxi při validaci HACCP patří např. vědecké publikace, historické znalosti, experimentální zkoušky a v neposlední řadě také modely prediktivní mikrobiologie.Terciární prediktivní modely (např. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) jsou častěji využívány především v západních zemích (USA), kde vhodně doplňují data získaná klasickými mikrobiologickými metodami. Jejich nespornou výhodou je možnost rychlého zhodnocení podmínek ve výrobě z hlediska možného růstu patogenní mikroflóry bez nutnosti provádět mikrobiologický rozbor. Jednou z nevýhod těchto modelů Ověřovací postupy jsou nedílnou součástí plně zavedeného a funkčního systému kritických bodů. V zahraničí jsou pro takovéto postupy běžně používány termíny validace a verifikace. Validace je definována jako proces získávání a vyhodnocování vědeckých a technických informací na jejichž základě je možné rozhodovat, zda je daný systém funkční, tedy zda dostatečně ovládá všechna identifikovaná nebezpečí. Mezi prostředky, které je možné využít v praxi při validaci HACCP patří např. vědecké publikace, historické znalosti, experimentální zkoušky a v neposlední řadě také modely prediktivní mikrobiologie.Terciární prediktivní modely (např. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) jsou častěji využívány především v západních zemích (USA), kde vhodně doplňují data získaná klasickými mikrobiologickými metodami. Jejich nespornou výhodou je možnost rychlého zhodnocení podmínek ve výrobě z hlediska možného růstu patogenní mikroflóry bez nutnosti provádět mikrobiologický rozbor. Jednou z nevýhod těchto modelů
dcterms:title
Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu Predictive microbiology in validation of HACCP for vegetable salad production. Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu
skos:prefLabel
Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu Predictive microbiology in validation of HACCP for vegetable salad production.
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00016225!RIV06-MSM-22330___
n3:strany
331-333
n3:aktivita
n15:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n19:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n6:8177562
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
550567
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00016225
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
HACCP
n3:klicoveSlovo
n5:HACCP
n3:kontrolniKodProRIV
[E3366446056A]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n19:2005
n3:tvurceVysledku
Pivoňka, Jan Šotolová, Petra
n3:typAkce
n21:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-05-23+02:00
n3:zamer
n9:MSM6046137305
s:numberOfPages
3
n18:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářský
n16:isbn
80-86909-01-8
n11:organizacniJednotka
22330