This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9https://schema.org/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016124%21RIV06-MSM-22330___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016124%21RIV06-MSM-22330___
rdf:type
n17:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Mělněné maso je omezeně údržné, růst aerobních mikroorganismů je zvýhodněn zejména při skladování v kyslíkové atmosféře, která se používá pro zlepšení barvy. Pro omezení jejich růstu se přidávají konzervační látky, většinou soli organických kyselin (mléčnan, octan, dioctan). Byl studován vliv vybraných aditiv (Robin, Purasal Optiform, AVO) na růst mikroorganismů (CPM, laktobacily, koliformní) při skladování směsi mělněného vepřového a hovězího masa zabaleného v modifikované atmosféře (80 % O2 a 20 % CO2). Přídavek uvedených látek do díla mělněného masa zpomalil nárůst sledovaných mikroorganismů. Zatímco preparáty Robin a Purasal Optiform se v účinku na růst mikroorganismů výrazně nelišily, preparát AVO se ukázal jako méně účinný. Hodnota pH se významně neměnila, její výchozí hodnota byla ovlivněna přidanými solemi jen nepatrně. Mikrobní činnost se projevila i změnou složení vnitřní atmosféry uvnitř balíčků. Ground meat is shelf-life partially, grow of aerobic microorganisms is favourabled notably by storage in oxygen atmosphere which is used for colour improvement. For restriction their grow are given preservatives, mostly salts of organic acids (lactate, acetate, diacetate). The Influence of selected aditive (Robin, Purasal Optiform, AVO) was studied on a growth of microorganisms (CPM, lactobacillus, coliforms) by storage of ground pork and beef meat mixture wrapped in modified atmosphere (80 % O2 and 20 % CO2). The addition of initiated substances into ground meat reduced accrual of followed microorganisms. While Robin and Purasal Optiform preparations did not differ markedly in effect on microorganisms growth, preparation AVO appeared like less effective. pH value did not change markedly its initial value was affected by added salts only slightly. Microbial activity appeared even change of composition of internal atmosphere inside packets. Mělněné maso je omezeně údržné, růst aerobních mikroorganismů je zvýhodněn zejména při skladování v kyslíkové atmosféře, která se používá pro zlepšení barvy. Pro omezení jejich růstu se přidávají konzervační látky, většinou soli organických kyselin (mléčnan, octan, dioctan). Byl studován vliv vybraných aditiv (Robin, Purasal Optiform, AVO) na růst mikroorganismů (CPM, laktobacily, koliformní) při skladování směsi mělněného vepřového a hovězího masa zabaleného v modifikované atmosféře (80 % O2 a 20 % CO2). Přídavek uvedených látek do díla mělněného masa zpomalil nárůst sledovaných mikroorganismů. Zatímco preparáty Robin a Purasal Optiform se v účinku na růst mikroorganismů výrazně nelišily, preparát AVO se ukázal jako méně účinný. Hodnota pH se významně neměnila, její výchozí hodnota byla ovlivněna přidanými solemi jen nepatrně. Mikrobní činnost se projevila i změnou složení vnitřní atmosféry uvnitř balíčků.
dcterms:title
Shelf-life prolongation of ground meat by additives addition Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv
skos:prefLabel
Shelf-life prolongation of ground meat by additives addition Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00016124!RIV06-MSM-22330___
n3:strany
345-348
n3:aktivita
n19:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:dodaniDat
n13:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n8:1621297 n8:4295862 n8:2163438
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
538993
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00016124
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
Ground meat; additives; microorganisms
n3:klicoveSlovo
n12:additives n12:Ground%20meat n12:microorganisms
n3:kontrolniKodProRIV
[EFD0B9AA92B8]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n11:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2005
n3:tvurceVysledku
Jeleníková, Jarmila Šikulová, Markéta Smékal, Oldřich Pipek, Petr Milatová, Eva
n3:typAkce
n21:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-05-23+02:00
n3:zamer
n16:MSM6046137305
s:numberOfPages
4
n6:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářský
n9:isbn
80-86909-01-8
n15:organizacniJednotka
22330