This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/statKonaniAkce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016107%21RIV06-MSM-22330___/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016107%21RIV06-MSM-22330___
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The objective of this work is to compare different ways of final treatment of beer before filling into the transport vessels, evaluate influences of different treatment methods at final beer quality, colloidal stability and senzoric profile and optimize way of final beer treatment before filling into the transport vessels. Work was made in two different middle sized breweries. Tunnel pasteurization, flash pasteurization, deep filtration and membrane filtration were compared.Testing of individual processes was done by monitoring different values selected analytical parameters of beer before and after treatment with individual devices including beer color, pH, alcohol content, extract, haze, content of polyphenolics, foam stability NIBEM. Shock test according to Basarova and Kahler and senzoric analysis was made. Beer track from lager cellar to filling line was characterized with changes of oxygen content and changes of redox potential. Results were handled with Microsoft Excel statistical functions.Bas Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na základě naměřených Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na základě naměřených
dcterms:title
Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG Optimization of beer treatment prior to KEG filling Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG
skos:prefLabel
Optimization of beer treatment prior to KEG filling Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00016107!RIV06-MSM-22330___
n5:aktivita
n8:Z
n5:aktivity
Z(MSM6046137305)
n5:dodaniDat
n13:2006
n5:domaciTvurceVysledku
n19:5952328
n5:druhVysledku
n14:W
n5:duvernostUdaju
n7:S
n5:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
534797
n5:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00016107
n5:jazykVysledku
n18:cze
n5:klicovaSlova
Beer; treatment methods; tunnel pasteurization; flash pasteurization; deep filtration; membrane filtration
n5:klicoveSlovo
n6:Beer n6:treatment%20methods n6:deep%20filtration n6:flash%20pasteurization n6:membrane%20filtration n6:tunnel%20pasteurization
n5:kontrolniKodProRIV
[0279C217CF34]
n5:mistoKonaniAkce
Praha
n5:obor
n17:EI
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
5
n5:pocetUcastnikuAkce
50
n5:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n5:rokUplatneniVysledku
n13:2005
n5:statKonaniAkce
n11:CZ
n5:tvurceVysledku
Jungmann, František Moravec, Josef Kropáček, Jan Fiala, Jaromír Baumruk, Miloš
n5:typAkce
n10:CST
n5:ukonceniAkce
2005-04-01+02:00
n5:zahajeniAkce
2005-03-31+02:00
n5:zamer
n12:MSM6046137305
n15:organizacniJednotka
22330