This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016096%21RIV06-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016096%21RIV06-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Automatization and use of robots in meat industry (slaughtering) replaces heavy butcher#s work by the activity of robots. The advantages of new technology are discussed in relation to higher productivity, higher food safety, economy, standard quality and labour conditions. The special attention is given to welfare of animals and to the avoiding of risk of BSE. The operations of surface treatment and dehinding are analysed. Automatizacea použití robotů v masném průmyslu nahrazuje těžkou práci řezníků činností robotů. Jsou diskutovány výhody nové technologie ve vztahu k rpduktivitě práce, ekonomické stránce, vyšší bezpečnosti potravin, standardní jakosti a pracovním podmínkám. Speciální pozornost je věnována pohodě zvířat a odstranění nebezpečí BSE. Jsou analyzovány operace ošetření povrchu a stahování kůží. Automatizacea použití robotů v masném průmyslu nahrazuje těžkou práci řezníků činností robotů. Jsou diskutovány výhody nové technologie ve vztahu k rpduktivitě práce, ekonomické stránce, vyšší bezpečnosti potravin, standardní jakosti a pracovním podmínkám. Speciální pozornost je věnována pohodě zvířat a odstranění nebezpečí BSE. Jsou analyzovány operace ošetření povrchu a stahování kůží.
dcterms:title
Nové pohledy na jatečnictví II New aspect of slaughtering II Nové pohledy na jatečnictví II
skos:prefLabel
New aspect of slaughtering II Nové pohledy na jatečnictví II Nové pohledy na jatečnictví II
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00016096!RIV06-MSM-22330___
n3:strany
13-18
n3:aktivita
n6:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137305)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n17:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n11:1621297
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
533238
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00016096
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
slaughterhouse; stunning; robots; automatization
n3:klicoveSlovo
n4:automatization n4:stunning n4:robots n4:slaughterhouse
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[35FF4641F6E0]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2005
n3:svazekPeriodika
16
n3:tvurceVysledku
Pipek, Petr
n3:zamer
n5:MSM6046137305
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
6
n14:organizacniJednotka
22330