This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016067%21RIV06-MSM-22330___/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016067%21RIV06-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Classification of slaughter animals in SEUROP systém become a common practice. Slaughter dressed bodies (SDB) of different categories of slaughter cattle are introduced into individual classes basely beefiness and fatness during purchase /notice of Mze ČR č. 354/2001 Sb./. While it exists and ist used line of devices for pork classification that achieve to classify responsible SDB into correspond class very objectively, cattle is classified predominantly subjectively. Only some large foreign companies use objective evaluation with application of sonography ro computer image analysis. The method of evaluation by bioelectric impedance appear promissing /BOHUSLÁVEK, 200, 2003/. Klasifikace jatečných zvířat v systému SEUROP se stala běžnou praxí. Při nákupu se jatečně upravená těla (JUT) různých kategorií jatečného skotu zařazují do jednotlivých tříd podle zmasilosti a protučnělosti /vyhláška Mze ČR č. 354/2001 Sb./. Zatímco pro klasifikaci prasat existuje a používá se řada přístrojů, které dokážou velmi objektivně zařadit příslušná JUT do odpovídající třídy, u skotu se klasifikuje převážně sunjektivně. Jen některé velké zahraniční společnosti využívají objektivního hodnocení s využitím sonografie nebo počítačové analýzy obrazu. Perspektivní se ukazuje metoda hodnocení pomocí bioelektrické impedance /BOHUSLÁVEK, 200, 2003/. Klasifikace jatečných zvířat v systému SEUROP se stala běžnou praxí. Při nákupu se jatečně upravená těla (JUT) různých kategorií jatečného skotu zařazují do jednotlivých tříd podle zmasilosti a protučnělosti /vyhláška Mze ČR č. 354/2001 Sb./. Zatímco pro klasifikaci prasat existuje a používá se řada přístrojů, které dokážou velmi objektivně zařadit příslušná JUT do odpovídající třídy, u skotu se klasifikuje převážně sunjektivně. Jen některé velké zahraniční společnosti využívají objektivního hodnocení s využitím sonografie nebo počítačové analýzy obrazu. Perspektivní se ukazuje metoda hodnocení pomocí bioelektrické impedance /BOHUSLÁVEK, 200, 2003/.
dcterms:title
Is it possible use image analysis on the evaluation of beef meat? Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa? Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa?
skos:prefLabel
Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa? Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa? Is it possible use image analysis on the evaluation of beef meat?
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00016067!RIV06-MSM-22330___
n4:strany
22-26
n4:aktivita
n17:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046137305)
n4:cisloPeriodika
4
n4:dodaniDat
n8:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n7:1621297 n7:4295862
n4:druhVysledku
n18:J
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
528549
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00016067
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
Video image analysis; beef; loin; muscle
n4:klicoveSlovo
n9:loin n9:Video%20image%20analysis n9:muscle n9:beef
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[D27C1B2CFE01]
n4:nazevZdroje
Maso
n4:obor
n14:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n8:2005
n4:svazekPeriodika
16
n4:tvurceVysledku
Šikulová, Markéta Smékal, Oldřich Pipek, Petr Miyahara, M.
n4:zamer
n10:MSM6046137305
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
5
n6:organizacniJednotka
22330