This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015947%21RIV06-GA0-22330___/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015947%21RIV06-GA0-22330___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
The antimicrobilal properties of fatty acids with chain lenght varied from 10 to 14 carbon atoms, including odd homologes and their derivatives with polyols were tested. Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus and Fusarium culmorum were used as a indicator strain. The dependence of pH on antimicrobial activity of fatty acids and their derivatives was evident. The lower pH the higher antimicrobial activity. Byl sledován antimikrobiální účinek mastných kyselin v řadě dekanová až tetradekanová kyselina, včetně lichých homologů, a jejich derivátů s polyoly (glycerol, glukosa a sacharosa) vůči Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus a Fusarium culmorum. Byl prokázán vliv klesající hodnoty pH na vzrůstající aktivitu těchto látek. Byl sledován antimikrobiální účinek mastných kyselin v řadě dekanová až tetradekanová kyselina, včetně lichých homologů, a jejich derivátů s polyoly (glycerol, glukosa a sacharosa) vůči Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus a Fusarium culmorum. Byl prokázán vliv klesající hodnoty pH na vzrůstající aktivitu těchto látek.
dcterms:title
Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly The influence of pH on antimicrobial aktivity of fatty acids and their derivates with polyols Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly
skos:prefLabel
Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly The influence of pH on antimicrobial aktivity of fatty acids and their derivates with polyols
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00015947!RIV06-GA0-22330___
n3:aktivita
n10:P
n3:aktivity
P(GA525/03/0374)
n3:dodaniDat
n12:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n7:6854931 n7:8603316 n7:6013481 n7:2799065
n3:druhVysledku
n13:O
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
549286
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00015947
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
fatty acids; monoacylglycerols; 6-O-acylglukoses; 6-O-acylsucroses; antimicrobial activity
n3:klicoveSlovo
n5:monoacylglycerols n5:fatty%20acids n5:antimicrobial%20activity n5:6-O-acylglukoses n5:6-O-acylsucroses
n3:kontrolniKodProRIV
[6F3EAFB827E4]
n3:obor
n6:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n17:GA525%2F03%2F0374
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2005
n3:tvurceVysledku
Prekop, Jiří Janšová, Jitka Bartošová, Eva Filip, Vladimír Šmidrkal, Jan
n9:organizacniJednotka
22330