This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015493%21RIV06-MZE-22330___/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015493%21RIV06-MZE-22330___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem. The main reason of the low consumption of the legumes is less atractive taste and the health problems after the consumation. Very effective way how to defuse digestion problems is the germination of legumes seed. There is the reducing of the nondigestible oligosaccharides causing flatulence. One of the modern method of conservation of the germinated seeds is the treatment by high pressure - baroinactivation. Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.
dcterms:title
Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo) Microorganisms baroinactivation of germinated mung bean seeds Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)
skos:prefLabel
Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo) Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo) Microorganisms baroinactivation of germinated mung bean seeds
skos:notation
RIV/60461373:22330/05:00015493!RIV06-MZE-22330___
n4:aktivita
n7:P n7:Z
n4:aktivity
P(QF3287), Z(MSM 223300004)
n4:dodaniDat
n5:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n6:4560426 n6:7774710 n6:6369537 n6:3321509
n4:druhVysledku
n9:O
n4:duvernostUdaju
n12:S
n4:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
513529
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/05:00015493
n4:jazykVysledku
n17:cze
n4:klicovaSlova
baroinaktivace; fazole mungo; klíčení; mikroflóra
n4:klicoveSlovo
n10:baroinaktivace n10:fazole%20mungo n10:mikrofl%C3%B3ra n10:kl%C3%AD%C4%8Den%C3%AD
n4:kontrolniKodProRIV
[5999E8A60886]
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
6
n4:projekt
n18:QF3287
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2005
n4:tvurceVysledku
Strohalm, Jan Culková, Jana Houška, Milan Kadlec, Pavel Dostálová, Jana Bubník, Zdeněk
n4:zamer
n13:MSM%20223300004
n15:organizacniJednotka
22330